Tien muziektips voor Tweetakt 2017 Tien muziektips voor Tweetakt 2017

O.a. Woodie Smalls, Sue The Night en Canshaker Pi in de kas

, Tekst: Merel de Heus

De lente is begonnen, tijd voor een nieuwe editie van Tweetakt. De Neude wordt van 31 maart tot en met 16 april verwarmd door een vuurkorf, gezelligheid en goede muziek. Want naast theater en kunst is dat ook altijd een prominent onderdeel van Tweetakt. Heel leuk allemaal hoor, zo'n afwisselend programma met tientallen artiesten. Maar hoe kan ik daar nou tussen kiezen? Wij helpen je daar een handje bij.

Vrijdag 31 maart, Woodie Smalls (21.30 uur)

Met de verse EP Space Cowboy op zak komt Woodie Smalls het eerste Tweetakt weekend inluiden. Door de Engelstalige teksten en rollende melodieuze beats wordt zijn muziek veel gestreamd in de VS en hij heeft ook al op South by Southwest laten zien wat hij kan. Eentje om in de gaten te houden!

Diezelfde avond ook in de kas: Thomson & Ismael + Dr Moon

Zaterdag 1 april, Sue the Night (21.00 uur)

Vlak voordat hun Wonderland Tour start komt Sue the Night in Utrecht op het podium schitteren. Hun nieuwe gelijknamige album komt 14 april uit. Dit is dus de uitgelezen kans om hun nieuwe nummer ‘Mind Dear’ live mee te maken. De zeskoppige band maaakt vrolijke indiepop liedjes met een vol geluid en het ziet er naar uit dat het nieuwe album ook dit vertrouwde geluid zal hebben.

Diezelfde avond ook in de kas: Gosto + Batobe

Zondag 2 april, Bartek (20.30 uur)

Pakkende en ruige garagerock liedjes zullen de kas vullen op de zondag. De heren van Bartek winden er geen doekjes om. In april komt hun debuutalbum uit dat zij in thuisstad Amsterdam releasen, maar voor die tijd laten ze de ruiten op Tweetakt beslaan. Live zijn ze op hun best.

Diezelfde avond ook in de kas: Pip Blom

Donderdag 6 april, Canshaker Pi (20.30 uur)

Garagerock liefhebbers kunnen hun geluk deze Tweetakt editie niet op. De vier jonge honden van Canshaker Pi lieten niks heel van Noorderslag en dat verwachten we op deze avond natuurlijk ook. Vuige 90’s nummers die je al snel in een moshpit laten belanden. Laat de gitaren maar gieren!

Diezelfde avond ook in de kas: Korfbal

Vrijdag 7 april, Bokoesam (20.30 uur)

De klok is net een uur vooruit gezet, tijd voor de zomer! En welke artiest vertolkt het zomergevoel nou beter dan Bokoesam? Niemand inderdaad. De Amsterdamse rapper heeft al samengewerkt met Broederliefde, Ronnie Flex, Fresku en Keizer. Waar Idaly in EKKO nog opende voor Bokoesam, zullen zij nu samen het podium delen. Verwacht vrolijke nummers en schuddende billen.

Diezelfde avond ook in de kas: Roelie Vuitton + AFRIKABOOMNADA

Zaterdag 8 april, Thijs Boontjes Dans- en Showorkest (20.30 uur)

Een Nederlandstalige avond tussen de wildgroei aan Engelstalige muziek. Voordat Thijs Boontjes Dans- en Showorkest betreeft, laat Linde Schöne haar zwoele stem klinken. Boontjes en orkest maken smartlappen met een knipoog en rock ’n roll met een kitsche gouden rand eromheen. De show zit op alle vlakken goed in elkaar.

Diezelfde avond ook in de kas: Linde Schöne

Zondag 9 april, Nana Adjoa (20.30 uur)

Je kent Nana Adjoa misschien van Sue the Night, A Polaroid View en de band van Janne Schra. Deze multi-instrumentaliste is van alle markten thuis en is niet voor niets een van de twaalf veelbelovende acts van 3voor12 van dit jaar. Mooie dromerige indiepopliedjes met een vleugje elektronica en een snufje soul.

Diezelfde avond ook in de kas: Tom Tukker

Dinsdag 11 april, Maarten Vos (20.00 uur)

De klassiek geschoolde cellist Maarten Vos heeft zijn cello en modulaire synthesizer al naar heel wat festivals meegesleept (o.a. Le Guess Who?, Rewire, Pitch en STRP festival). Na samenwerkingen met Julianna Barwick en Greg Haines geeft hij op Tweetakt een instrumentele show samen met Bram Hakkens, bekend van onder andere Bewilder en The Kyteman Orchestra. Wat voor verrassing heeft Vos deze keer voor ons in petto?

Diezelfde avond ook in de kas: Annelle de Vries

Donderdag 13 april, Jo Marches (+ Electric Company + Frank Valenza) (20.00 uur)

Onze eigen 3voor12 Utrecht-avond! Voor de psychedelic lovers onder ons hebben we Jo Marches. De sound doet denken aan Tame Impala en Lykke Li. Pakkende indiedreampop baant zich een weg je oor in en verlaat je hoofd niet meer. De band rond Johanneke Kranendonk heeft de afgelopen weken een paar keer voor Blaudzun week geopend en zorgt op donderdag 13 april voor een goede start van onze avond.

Ook op de line-up: Frank Valenza en Electric Company 

Zaterdag 15 april, Dollkraut (21.00 uur)

Stranded FM presenteert: spacey melodieën, analoge synthesizers en obscure filmsoundtracks. Ondanks dat de muziek niet echt in een hokje te stoppen is, omschrijft Dollkraut het zelf als Electronic Kraut Wave. Hun nieuwe album Holy Ghost People zit vol met stoffige elektronica. Onlangs stond hij nog op CATCH. Bereid je voor op een spookachtige 70’s avond.

Diezelfde avond ook in de kas: St. Cordell

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht