3voor12 Utrecht en Festival Tweetakt zijn een mooie samenwerking aangegaan om opkomend muzikaal talent uit de regio een podium te geven op Tweetakt, één van Utrechts’ meest veelzijdige en vernieuwende festivals. Op donderdag 13 april betreden Electric Company, Frank Valenza en Jo Marches het podium op de Neude.

Frank Valenza
Frank Valenza
werd geboren aan de voet van de Vesuvius in Italië, werkte voor Prada in Milaan en verhuisde naar Utrecht voor de liefde. Nu gaat hij voor de muziek en treedt hij op met zijn band The Beauties (twee jongens en twee meiden). Verwacht dromerige popliedjes met psychedelische invloeden, soms vrolijk en dan weer melancholisch. De afgelopen tijd heeft hij met producer Simon Akkermans (bekend van C-Mon & Kypski, werkte met o.a. Bombay, Mister & Mississippi, Binkbeats) gewerkt aan zijn eerste EP die begin april uitkomt en die hij op Tweetakt presenteert.

Electric Company
‘We’ve got the whole world in our hands.’ Het aloude supporterslied van voetbalclub Nottingham Forest is één op één van toepassing op de gebroeders Chapman, die samen de creatieve spil zijn van de band Electric Company. Hun roots liggen in Nottingham en hun ambities liggen op hetzelfde vlak. Eerst Nederland, dan het Verenigd Koninkrijk, en dan - welja waarom ook niet? - de wereld. De band bestaat verder uit Theun Nijholt (gitaar), Franky Age (bas, zang) en Nigel Slaa (zanger, zang). Hun muziek combineert de charme van Britse liefdesliedjes met de drive van Amerikaanse road songs. Denk aan The Smiths meet Bruce Springsteen en The La's meet Tom Petty.

Jo Marches
Jo Marches
is het pseudoniem van zangeres Johanneke Kranendonk en haar band. Voor fijnzinnige en sensuele indiepopliedjes met een flinke dosis synthesizers ben je bij Jo Marches een het juiste adres. Het is muziek die onder je huid kruipt. Afgelopen najaar kwam Jo's eerste officiële release 'Silver & Gold' uit. Aanrader voor liefhebbers van bijvoorbeeld Lykke Li, Beach House en het laatste album van Tame Impala.