Tien tips voor het muziekprogramma van Tweetakt 2016 Tien tips voor het muziekprogramma van Tweetakt 2016

O.a. Jacco Gardner, Tjing Tjing en HATY HATY in de podiumkas

, Tekst: Jeroen Sturing

Tien tips voor het muziekprogramma van Tweetakt 2016

O.a. Jacco Gardner, Tjing Tjing en HATY HATY in de podiumkas

Tekst: Jeroen Sturing ,

Ook dit jaar zijn we de eerste weken van april weer te vinden op de Neude bij Tweetakt. Op het internationaal kunstenfestival is naast theater en kunst ook veel ruimte voor muziek. Van 1 tot en met 17 april staan er in totaal twintig muzikale evenementen ingepland, met elk meerdere acts. Wat moet je in hemelsnaam gaan zien? Wij helpen je met tien essentiële tips.

Vrijdag 1 april, Jacco Gardner (22.00 - 23.00 uur)

Deze barokke pop multi-instrumentalist opent het muziekprogramma. Voordat hij naar shows in onder andere Frankrijk en Engeland vertrekt, komt hij langs bij Tweetakt met het vorig jaar uitgekomen Hypnophobia als laatste wapenfeit. Hierop combineert hij opnieuw klassieke instrumenten met psychedelische effecten


Zaterdag 2 april, Tjing Tjing (Roosbeef & André Manuel) (15.00 - 16.00 uur)
Roos Roosbergen en André Manuel hebben de afgelopen maanden niet stilgezeten. Het duo kwam bij elkaar en schreef samen tal van nieuwe nummers. Samen met een drummer, bassist en gitarist speelt deze gelegenheidsformatie hun allereerste show op Tweetakt. De eerste nummers worden rond mei uitgebracht, maar er is al wel een compilatie.


Zaterdag 2 april, OIJ (23.30 - 00.15 uur)
OIJ – Only In Japan - is live een beleving voor zowel het oog als voor het oor. OIJ (Amsterdammer Valentijn Crouwel) maakt electropop uit het straatje van SOHN, Thomas Azier en Flume. Ook niet mis is de lichtshow die Crouwel gebruikt: hij staat in een soort ronde kooi waarvan uit iedere paal licht komt. OIJ was in juli vorig jaar te gast bij Roosmarijn in 3voor12 radio.


Zondag 3 april, Jo Goes Hunting (20.30 - 21.15 uur)
Jo Goes Hunting is de band achter multi-talent Jimmy Jo Hueting, drummer, zanger en het broertje van Rocco Hueting (De Staat), die vorig jaar nog op Tweetakt stond. Hueting heeft alle nummers alleen op z’n slaapkamer opgenomen, maar deze bijzondere cocktail van geluiden wordt live gebracht met analoge bas synths, spacy gitaren, ritmische variaties en ruimtelijke vocale harmonieën.


Woensdag 6 april, 45ACIDBABIES (22.00 – 23.00 uur)
Deze viermans garage electropunk formatie heeft al veel aandacht gekregen op onze site en dat is volgens ons volkomen terecht. Begin februari won de band de publieksprijs van De Grote Prijs van Nederland, ook stonden ze onlangs op de Clubavond. De hele avond met HBA-bands (vanaf 20.00 uur) is gratis toegankelijk.


Zaterdag 9 april, HATY HATY (22.00-23.00 uur)
David Douglas en Blaudzun stonden vorig jaar al op Tweetakt. Blaudzun verzorgde namelijk de zang op het nummer ‘White Heat Blood’ op Douglas’ album Moon Observations. Dit jaar staan ze er weer maar nu in een nauwer samenwerkingsverband onder de naam HATY HATY en met een onlangs uitgebracht album vol sfeervolle elektronica op zak: High As The Sun.


Zondag 10 april, 3voor12/Utrecht Presenteert: Alexi Lalas + Echo Movis + Sofie Letitre 

Alexi Lalas (20.00 – 20.30 uur)
Tussen de artiesten op onze eigen avond willen we niet kiezen. Alexi Lalas trapt de avond af. Dit soloproject van Rinse Visser is vorig jaar geëvolueerd naar een bandformatie. In februari brachten ze nog hun tweede album It’s a Better Version of You uit.


Echo Movis (21.00 – 21.30 uur)
De Herman Brood Academie brengt veel talentvolle bands voort, Echo Movis is er daar één van. De band reisde vorig jaar mee met de Popronde en stond in januari nog op Noorderslag in Groningen. In diezelfde maand spraken we met de indiepopband.


Sofie Letitre, 22:00 – 22:45 uur
“Sofie Letitre neemt een duik in het diepe met haar nieuwe EP Uncanny Valley”, begonnen we ons interview met de zangeres. Eerder maakte de psychologe sfeervolle piano liedjes. De muziek van de genoemde EP is nog even sfeervol als eerst, maar wel iets donkerder. Een spannende combinatie tussen donkere popmuziek en elektronische sounds.


Zaterdag 16 april, Aafke Romeijn (15.00 uur), gratis toegang
Aafke Romeijn in de buitenlucht – als het weer het toestaat - en helemaal gratis. Kortgeleden presenteerde ze haar nieuwe album Je Doet Je Best Maar in EKKO. Wat we daar zagen was een onalledaags schouwspel. Eerder gaf ze zich al makkelijk bloot in een interview.


Het complete programma en kaarten zijn te vinden op de website van Tweetakt.

Te zien: Muziekprogramma Tweetakt, vrijdag 1 tot en met zondag 17 april 2016 @ de Neude

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht