Weekagenda week 47

Onze tips: Small Hours, Club 3voor12/Utrecht, Le Guess Who? en Popronde Amersfoort

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Dit weekend staat Utrecht in het teken van Le Guess Who? en vindt in Amersfoort de Popronde plaats. Bijna al onze tips hebben dan ook betrekking op deze twee festivals. Opwarmen doen we woensdag alvast in ACU, bij het Oostenrijkse Small Hours.

Wie: Small Hours, Break Character en Gwladys Street
Wat: punk/screamo
Wanneer: woensdag 19 november 2014 (21.00 uur)
Waar: ACU
Schade: € 5
 
Het Oostenrijkse Small Hours stond al twee keer eerder in ACU, maar dat was nog onder de oude naam Soey. Als Small Hours spelen ze gepassioneerde punk met een indie randje. Support komt van twee Utrechtse bands. De invloeden van Break Character gaan van de punk(-bands) uit Washington DC naar At The Drive-In of You & I. Gwladys Street mixt indie, punk en shoegaze.

Wie: Go Go Kill, The Afterveins, Rooie Waas, Sväva, Wolvon
Wat: Le Guess Who? / Hollandse Nieuwe editie van Club 3voor12/Utrecht
Wanneer: donderdag 20 november 2014 (20.30 uur)
Waar: dB's
Schade: gratis

Ook dit jaar slaan Le Guess Who?, 3voor12 Utrecht, Hollandse Nieuwe en dB's de handen ineen om je een avond veelbelovende bands te presenteren. Donderdag 20 november kun je vast in de agenda kalken voor vijf bands van eigen bodem, die je bovendien geheel gratis kunt bewonderen, ook zonder LGW-polsbandje. Het Groningse Wolvon is als afsluiter gestrikt, met evenveel trots presenteren we Sväva, Go Go Kill, The Afterveins en Rooie Waas.

Wie: Selda, Swans, Einstürzende Neubauten, Bonnie 'Prince' Billy, Perfume Genius, Autechre en vele anderen
Wat: Le Guess Who? 2014
Wanneer: donderdag 20 t/m zondag 23 november 2014
Waar: heel Utrecht
Schade: € 100 passe-partout of dagkaarten
 
Wat moeten we nog vertellen over Le Guess Who? Dit avontuurlijke festival heeft elk jaar een knappe mix van de meest relevante bands, een aantal exclusieve klassiekers en zeker ook een aantal fijne ontdekkingen. Lees hier de 10 tips van 3voor12, een mooi artikel over Selda, Michael Gira die vooruitblikt op zijn eigen programma en een interview met Binkbeats wiens live-show er in première gaat. Maar je kunt ook gewoon ons dossier bekijken.

Wie: Einfach Kurt, IX, Sofia Dragt, Project Bongo, Yuko Yuko, David Douglas, Sofia Dragt, Robbings Banks en meer
Wat: Popronde Amersfoort
Wanneer: zaterdag 22 november 2014 (20.30 uur)
Waar: diverse locaties
Schade: gratis

Vandaag doet het reizende festival Popronde de stad Amersfoort aan. Dit jaar staan er liefst 34 acts op uiteenlopende locaties. Slenter van kroeg naar restaurant, van kapsalon naar poppodium en krijg zo een indruk van de vele talentvolle acts die het festival te bieden heeft.