Finale Clash of the Titans 2013: de vijf kandidaten Finale Clash of the Titans 2013: de vijf kandidaten

Welke band wordt de opvolger van Guy Corneille?

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

Finale Clash of the Titans 2013: de vijf kandidaten

Welke band wordt de opvolger van Guy Corneille?

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

De Clash of the Titans is in een beslissende fase aangeland. Eind januari begonnen 50 bands aan de voorrondes van de grootste bandwedstrijd van Utrecht. Inmiddels zijn er nog vijf bands over die in de finale, op 25 mei in Tivoli de Helling, alles uit de kast zullen halen om uit te maken wie de opvolger wordt van Guy Corneille (inmiddels La Corneille). 3voor12/Utrecht stelt de vijf kandidaten aan jullie voor.

De grootste en bekendste bandwedstrijd van Utrecht is in de allesbeslissende fase aangeland. Eind januari zijn 50 bands begonnen aan een afvalrace die op zaterdag 25 mei eindigt met de finale in Tivoli de Helling. De 50 bands zijn verdeeld over tien voorrondes. De winnaars van iedere voorronde zijn meteen doorgegaan naar één van de twee halve finales. Naast de tien winnaars zijn er ook vijf wildcards uitgedeeld aan bands die het niet tot winnaar schopten, maar die de jury toch graag terug wilde zien. Uit iedere halve finale zijn twee bands doorgegaan naar de finale en uit de wildcard ronde één.

De vijf kandidaten
Dit zijn de bands die op 25 mei de arena betreden om uit te maken wie aan het eind van de avond de Clash of the Titans 2013 wint.

Paper Doll Decay: Deze deathmetalband weet het publiek als geen ander op te zwepen en heeft in Janneke de Rooy een charmante frontvrouw met een krachtige gruntstem als eyecatcher.


Capgras
: Een band die stijlen zoals jazz, pop, triphop en elementen van postrock met elkaar vermengt. Zelf noemen ze het GrimmPop. Het inventieve drumwerk zorgt voor een solide fundament. De nummers hebben veel dynamiek en bieden zowel ruimte voor sfeervol en gelaagd spel als voor scheurende gitaren.


Woods on Fire
: Avontuurlijke mix van indierock en elektronica met swingend drumspel. Radiohead lijkt, mede door de op Thom Yorke lijkende zanglijnen van Jurgen van Harskamp, één van de invloeden van het vijftal.


Stillwave:
Drietal dat sfeervolle alternatieve rock met new wave-invloeden maakt waarin een belangrijke rol is weggelegd voor het met effecten gelardeerde gitaarspel van Michaël van Putten. Meest opvallende element is daarnaast de zang van bassist Marcel Jongejan.


20th Century Hansa:
Dit trio heeft de wildcardronde gewonnen met een combinatie van breekbare folk en het wat hardere van de elektrische gitaar. Met begeleiding van slechts een floor tom, een akoestische en een elektrische gitaar weet de band hoe ze kleine liedjes groots moet laten klinken.


Winnaars afgelopen jaren

De winnaar van deze editie van de Clash mag zich in het volgende rijtje scharen*:
2004: Kismet
2005: The Walt
2006: Multigrade Motoroil
2007: StropStrikkers
2008: Sheriff of Hong Kong
2009: Marock ‘n Roll
2010: Kleinindustrie
2011: A Polaroid View
2012 : Guy Corneille (inmiddels La Corneille)
* vanaf 2004, de geschiedenis van de Clash gaat nog verder terug

Tijdens het juryoverleg treedt Kern Revolutionaire Zaken op, één van de finalisten van vorig jaar. Het hiphop duo heeft een mening en een visie die ze overtuigend over weten te brengen, zowel in hun raps als met hun live-show.

De deuren van De Helling gaan om 19.30 uur open en de eerste band begint om 20.00 uur. De entree is 6 euro. Wees op tijd want om vijf bands te laten spelen, kan geen moment verloren worden. Meer informatie is te vinden op de Facebook pagina van Clash of the Titans.

Te zien: Finale Clash of the Titans, zaterdag 25 mei @ Tivoli de Helling

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht