Eerste halve finale Clash of the Titans in ACU Eerste halve finale Clash of the Titans in ACU

Vijf bands strijden om de eerste finaleplaatsen

, Tekst: Merlin Everts / Foto’s: Wouter van de Kamp

Eerste halve finale Clash of the Titans in ACU

Vijf bands strijden om de eerste finaleplaatsen

Tekst: Merlin Everts / Foto’s: Wouter van de Kamp ,

In ACU vond vrijdag 12 april de eerste halve finale van The Clash of the Titans plaats. De bands Strolling the Yards, Paper Doll Decay, Act1, Adam and the Relevants en Capgras namen het tegen elkaar op om een van de eerste twee finale plaatsen te bemachtigen. Dat het een interessante avond zou worden stond dus al vast.

Strolling the Yards trapt de avond af. Met zijn vrolijke deuntjes wekt de band een gemoedelijke sfeer in de zaal van ACU. Na het optreden houdt de vijfkoppige jury, bestaande uit Silvia Vermeulen, Robby Wouters, Martijn de Jong, Martijn Groeneveld en Hans Vrijmoed, beraad. Iets dat ze na elke band doen.

Zwaar geschut
Vervolgens wordt de relaxte sfeer die Strolling the Yards achterliet opgeschud door het zware geschut van deathmetalband Paper Doll Decay. De band begint gelijk sterk en er ontstaat vrijwel direct een moshpit, waar vooral de eigen fans aan meedoen. Hierna is het tijd voor Act1. Net als de bands, wisselt het publiek ook telkens. Dit keer van hanenkammen naar vooral vrienden en familieleden van de band. Act1 bestaat uit jonge gasten. Ze beginnen wat rommelig door technische problemen, maar bij het tweede nummer is daar niets meer van te merken. Ze sluiten af met hun reggae-achtige nummer ‘Lonely Heroes’.

Spanning is voelbaar
Adam & the Relevants, de 3voor12/Utrecht Selecteert van april, volgt na Act1. Het publiek is ondertussen goed warmgedraaid en is lovend over het optreden van Adam en zijn bandleden. Hun net uitgebrachte nummer ‘Live Forever’ heeft hen zelfs al bij 3FM gebracht, waar ze begin deze week gedraaid werden. Capgras sluit de avond voor een volle zaal af. De spanning is voelbaar, nog één optreden en dan heeft iedereen gegeven wat hij in zich had. Capgras geeft dan ook vol gas en krijgt de zaal volledig mee. Ze halen eruit wat erin zit.  

Na dit gepassioneerde optreden is het tijd voor de jury om de knoop door te hakken, wie gaat er door naar de finale? Capgras, die een eerste plaats verwerft vanavond, en  Paper Doll Decay zijn de gelukkigen. De jury is vooral lovend over het avontuurlijke wat Capgras met zich meebracht en de kunsten van frontvrouw Janneke van Paper Doll Decay.

Vijftig bands
Eind januari begonnen vijftig bands aan de voorrondes van Clash of the Titans, waarvan nu dus twee finaleplekken gereserveerd zijn. Het is nog even afwachten wie de andere finaleplaatsen zullen bemachtigen. Volgende week zal eerst de wildcard eruit gaan. De artiesten die in aanmerking komen voor de wildcard treden vrijdag 19 april op in EKKO. De tweede halve finale vindt vrijdag 26 april in dB’s plaats. 25 mei is dan de finale die, net als vorig jaar, in Tivoli de Helling gehouden wordt.

Gezien: eerste halve finale van The Clash of the Titans, met Adam and the Relevants, Paper Doll Decay, Act1, Strolling the Yards en Capgras, vrijdag 12 april 2013 @ ACU, Utrecht


advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht