Halve finales bandwedstrijd Clash of the Titans van start Halve finales bandwedstrijd Clash of the Titans van start

Nog vijftien bands in de race voor de finale

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

Halve finales bandwedstrijd Clash of the Titans van start

Nog vijftien bands in de race voor de finale

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

De Clash of the Titans is in een beslissende fase aangeland. Eind januari begonnen 50 bands aan de voorrondes van de grootste bandwedstrijd van Utrecht. Inmiddels zijn er nog vijftien acts over die in twee halve finales en een wildcardronde uit zullen maken welke vijf bands op 25 mei in Tivoli de Helling aan mogen treden in de finale.

De tien voorrondes hebben elk een winnaar opgeleverd die meteen door ging naar de halve finale. Naast de tien winnaars zijn er ook vijf wildcards uitgedeeld. Daarmee zijn er nog vijftien bands in de race om te bepalen wie de opvolger wordt van eerdere illustere winnaars zoals Sheriff of Hong Kong, Kleinindustrie, A Polaroid View en vorig jaar Guy Corneille. Dat doen ze via twee halve finales en een wildcardronde. Uit de wildcardronde gaat één band door naar de finale en uit elke halve finale steeds twee.

De indeling voor de halve finales en de wildcard ronde ziet er als volgt uit:
Halve finale #1, vrijdag 12 april @ ACU

Strolling the Yards
Paper Doll Decay

Act1
Adam & the Relevants
CapgrasWildcardronde, vrijdag 19 april @ EKKO

AliasTheBand

20th Century Hansa

All Male Videoshop

Professor Meneer

Femme VanilleHalve finale #2,  vrijdag 26 april @ dB's
The Arson Strategy

Stillwave
Here Come the Wolves
Status Aparte

Woods on Fire


Tussen de halve finalisten staan een aantal bands waaraan we al eerder aandacht hebben besteed. Adam & the Relevants is de 3voor12/Utrecht Selecteert van de maand april en 20th Century Hansa speelde in november op de Le Guess Who?/Hollandse Nieuwe-editie van Club 3voor12/Utrecht. Woods on Fire heeft ook al eens op een editie van Club 3voor12/Utrecht gespeeld en staat nu met een nieuwe gitarist in de halve finale.

De eerste band begint om 21.00 uur, behalve in EKKO want daar wordt al om 20.15 uur begonnen. De entree is steeds €5. Meer info over de bands is te vinden op de Facebook pagina van Clash of the Titans.

Te zien: Clash of the Titans, halve finale 1, vrijdag 12 april @ ACU; wildcardronde, vrijdag 19 april @ EKKO; halve finale 2, vrijdag 26 april @ dB’s
 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht