Knalland releaset eerste live-videoregistratie Knalland releaset eerste live-videoregistratie

Album van multidisciplinair project verschijnt in april 2013

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

Knalland releaset eerste live-videoregistratie

Album van multidisciplinair project verschijnt in april 2013

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

In maart vorig jaar sprak Casper Adrien van Oh, Brave Wide Eyes in een interview met 3voor12/Utrecht voor het eerst over Knalland. Onder deze naam bundelen muzikanten, kunstenaars, organisatorisch talent en andersoortige creatievelingen uit de Utrechtse wijk Kanaleneiland hun krachten. Adrien en medemuzikant Tommy Ebben proberen een multi- disciplinair kunstwerk in het leven te roepen dat bestaat uit een cd, een website, videoclips en een album- presentatie met visuals. Vandaag verschijnt het eerste, een liveregistratie van het nummer 'Father Please'.

“Het is de bedoeling dat het project, dus de cd en alles er omheen, in maart of april volgend jaar wordt gepresenteerd tijdens een knallend buurtfeest!", vertelde Adrien destijds aan ons. Iets minder dan een jaar verder is het bijna zover. Het opnameproces is zo goed als afgerond en in april 2013 is de officiële release van het album. Vandaag wordt een eerste volledige song naar buiten gebracht. 'Father Please' is live opgenomen met band, mini-orkestje en twintigkoppig koor in de Epic Rainbow Unicorn Studio van de Utrechtse muzikant en producer Simon Akkermans in Kytopia. Akkermans produceerde eerder al artiesten als Cmon & Kypski, Dazzled Kid en Bombay Show Pig, maar is ook één van de vier vooraanstaande Utrechtse producers die verbonden zijn aan Knalland. De andere producers zijn Martijn Groeneveld, Pim van de Werken en Maarten Besseling. Zij nemen de mix voor hun rekening van de nummers die voor het overgrote deel zijn opgenomen in de thuisstudio's van Knallanders. 

De muzikanten die een bijdrage leveren aan Knalland spelen onder meer in de volgende acts en bands: Kensington, The Kyteman Orchestra, GEM, Skip & Die, Shaking Godspeed, The Black Atlantic, Tommy Ebben & the Small Town Villains, Gerhardt, Oh, Brave Wide Eyes (finalist GPvNL 2012), La Corneille (winnaar Utrechtse Popprijs 2012), Mister & Mississippi (onlangs getekend bij V2), en Kids With Guns.

Samen zorgen ze voor een nieuw elan in de wijk Kanaleneiland, die lange tijd als een probleemwijk bekendstond. Tegenwoordig is het een broedplaats voor creatief talent. In de oude flats die de wijk kenmerken, wonen nu veel jonge muzikanten, kunstenaars en andere creatievelingen. Binnen afzienbare tijd worden de flats met de grond gelijk gemaakt. Maar voordat dat gebeurt, laten de bewoners nog één keer van zich horen.

Centraal bij Knalland staat het maken van een album waarbij onverwachte samenwerkingen worden opgezocht. Maar Knalland is meer dan alleen muziek. Het organiseert ook concerten en feesten in Kanaleneiland. Eind juni staat er zelfs een heus festival in de planning. Maar eerst vindt op 16 maart Knallands Kwartiertje plaats. Dit 'bijzondere plekken-festival' laat je, met Knalland als gids, hopeloos verdwalen in de betonnen jungle van Kanaleneiland. Tijdens een tocht word je verrast door allerlei kunstuitingen die een kwartier duren. In groepen word je op verrassende locaties getrakteerd op uiteenlopende kunstdisciplines zoals muziek, poëzie, videokunst en meer. De line-up wordt later bekend gemaakt. Meer informatie vind je hier.

Te zien: Knalland’s Kwartiertje, zaterdag 16 maart 2013, van 20.00 – 23.00 uur @ Kanaleneiland

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht