Weekagenda week 38

Soup 'n Songs, Habek / Lock & Load-anniversary, VJ op de Dom, Colors, 3voor12 presenteert … en Digger & the Pussycats

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

In deze weekagenda veel feestjes. Op donderdag vieren we het vijfjarig bestaan van Habek en Lock & Load. Vrijdagavond zijn we bij VJ op de Dom en misschien ook nog wel bij de afterparty in Tivoli Oudegracht. De Helling is op zaterdag het decor voor een op voorhand al fijne editie van Colors. Zondag doen we het wat rustiger aan. Hoewel rustig? Digger & the Pussycats in dB’s is zeker niet misselijk. Check deze en andere tips!

Wat: Soup ’n Songs #12
Wie: Le Titre, Snow Apple en Tanja ter Brake
Wanneer: donderdag 20 september 2012 (vanaf 18.00 uur)
Waar: KEEK aan de Twijnstraat
Schade: entree is gratis, voor de overheerlijke soep betaal je natuurlijk wel

Waarom:
Aanstaande donderdagavond kun je vanaf 18.00 uur in KEEK in de Twijnstraat terecht voor de eerste nazomerse editie van Soup ’n Songs. Onder het genot van een kop warme, huisgemaakte soep kun je luisteren naar de singer-songwriter Tanja ter Brake, piano-pop-noir van zangeres/pianist en songschrijver Sofie Letitre en haar band en eigen composities en oude folksongs van Snow Apple.


Wie: Habek Lock & Load
Wat: hiphop
Wanneer: donderdag 20 september 2012 (22.00 uur)
Waar: EKKO
Schade: € 7,50

Waarom:
 Conceptstore Lock & Load en hiphop-platform Habek bestaan beiden vijf jaar en vieren dat in stijl: op donderdag 20 september droppen ze samen in EKKO een party met de vetste Utrechtse hiphop uit die legendarische periode. Het wordt een avond van herenigingen. Legendarische crews als Stropstrikkers, Keynote Speakerz en 207 zijn weer in volle glorie te zien. De Rof! Resident DJ’s Turne en Cutnice draaien en Boemklatsch sluit het geheel af met een classic hiphop set. Graphic designer Black December maakt tijdens de party een speciaal stuk als eerbetoon aan dit eerste lustrum en Lock & Load opent een stand met goodies. De avond wordt gehost door Pax en Atactic. Tickets kosten € 7,50 en zijn natuurlijk bij EKKO te krijgen. In de voorverkoop bij Lock & Load krijg je er een limited verjaardagsshirt bij. O ja, de party is van 22.00 tot 04.00 uur! Beter plan je de volgende dag vrij.


Wat: VJ op de Dom + afterparty
Wie: EINDBAAS DJ’s en op de afterparty: El Maria + Prace + PLAYBOY1000
Wanneer: vrijdag 21 september 2012
Waar: De Dom
Schade: nada

Waarom: VJ op de Dom is een jaarlijks terugkerend event om de Vrede van Utrecht te vieren, die in 2013 precies 300 jaar geleden vrede in Europa bracht na een lange periode vol oorlogen. Bij de editie van 2011 trokken 6.000 bezoekers naar het Domplein. Op vrijdag 21 september vindt de allerlaatste VJ op de Dom plaats. DJ DNA, Filastine en de EINDBAAS dj's zorgen voor de beats. Host is de Utrechtse presentator Esteban. Het wordt een extra feestelijke editie met de Vrede van Utrecht programmapresentatie. De EINDBAAS dj’s draaien een explosieve, dansbare chiptunesset, met visuals van game-animator Paul Veer. Hij is onder andere de animator achter de indie game Super Crate Box. Zijn kenmerkende pixelkarakters worden met behulp van de vj’s van Born Digital op de Domtoren ‘gevideomapped’, waardoor het gebouw tot leven wordt gewekt en je jezelf in een retro videogame waant.

Als je uit bent gefeest op het Domplein kun je direct door naar Tivoli Oudegracht voor de officiële VJ op de Dom–afterparty met vanaf 23.00 uur PLAYBOY100, Prace en El Maria. De afterparty is tot 0.00 uur gratis. Daarna is de entree € 7,50.


Wat: Colors
Wie: Lil Silva + Krampfhaft + Cinnaman + El Maria
Wanneer: zaterdag 22 september 2012 (23.00 uur)
Waar: Tivoli de Helling
Schade: € 13

Waarom:
 Het wordt een kort nachtje voor El Maria. Minder dan 24 uur na de afterparty van VJ op de Dom staat hij ook al weer op deze editie van Colors, de uit TrouwAmsterdam overgewaaide avond die een podium biedt aan de dynamische UK bass scene. Maar ja, als resident DJ kun je natuurlijk niet anders. Op deze editie staan naast El Maria en mede-resident Cinnaman ook nog Lil Silva en Krampfhaft. Het 22-jarige Engelse wonderkind Lil Silva komt de dansvloer van De Helling inkleuren met zijn grensverleggende mix van Amerikaanse house, UK funky en grime. De Utrechtse sound engineer en dj Joris van Grunsven a.k.a. Krampfhaft timmert internationaal hard aan de weg. Met 'I Needed You' had hij dé dansvloerkneiter van begin dit jaar in handen. Niet voor niets is hij geselecteerd voor de prestigieuze Red Bull Music Academy in New York, waar hij onder meer met Flying Lotus aan de slag gaat.

Wat: 3voor12 Presenteert …
Wie: XXYYXX & Giraffage
Wanneer: zondag 23 september 2012 (zaal open 20.00 uur)
Waar: Tivoli Spiegelbar
Schade: € 7

Waarom: 3voor12 heeft deze presenteert als volgt aangekondigd: "Met de single About You zette XXYYXX zich in een keer op de kaart als een van de meest veelbelovende namen van de komende jaren. Achter de naam XXYYXX gaat de 16-jarige Marcel Everett schuil. Zijn debuutalbum XXYYXX verscheen eerder dit jaar en deze maand komt de jonge producer uit Florida voor het eerst naar Nederland. VPRO 3voor12 neemt een van de Nederlandse optredens op, zondagavond, 23 september 2012 in de spiegelbar van Tivoli Oudegracht in Utrecht. Kaarten hiervoor worden komende week weggegeven in 3voor12radio op 3fm en in de nieuwsbrief. 3voor12 zendt deze sessie achteraf uit op radio en internet."
 
 
Wie: Digger & the Pussycats, The Anomalys, De SP ATIES
Wat: Garage!
Wanneer: zondag 23 september 2012 (16.00 uur)
Waar: dB’s
Schade: € 8

Waarom: "waarde lezer, neemt u maar van mij aan, het was een gekkenhuis, een groot feest, en als u er niet bij bent geweest, omdat u bang was te smelten in de regen, nou, dan hebt u echt wat gemist. Beste afsluiter tot nu toe van deze editie van Incubate, en misschien wel überhaupt", schreef 3voor12/Tilburg-collega Maarten de Waal over de show van Digger & the Pussycats afgelopen week op Incubate. Ook in dB’s zullen Andy & Sam de hele wereld wel weer op zijn kop zetten met veel te harde punkgarazierock from Down Under. Support komt van The Anomalys uit Amsterdam (rock) en de SP ATIES met drie gezichten die je uit de Stilettos kunt kennen. Maar anders dan de Stilettos staan de SP ATIES voor 100% Hollandse Hits. Wordt weer tof!