Weekagenda week 37

Number Nine, Overdreven festival, Huis van Mien fest, IBB-Fest, John Paul Keith, A Lazy Sunday Afternoon

Tekst: Redactie 3voor12/Utrecht ,

Zo maar een observatie: het Utrechtse culturele seizoen is dan wel in het eerste weekend van september begonnen, maar het popseizoen lijkt twee weken later pas echt te beginnen. Dat heeft toch niet iets te maken met Into The Great Wide Open? Hoe dan ook. Een nokvolle weekagenda weer met alleen al op zaterdag vier optredens waar we wel bij zouden willen zijn. Voor ons valt de keuze op Huis van Mien fest of John Paul Keith in dB’s. Maar misschien spreken Overdreven festival of IBB-Fest jou wel meer aan. Bekijk al onze tips!

Wie: Number Nine + Yorick van Norden
Wat: pop
Wanneer: vrijdag 14 september 2012
Waar: EKKO
Schade: € 5

Waarom:
 Een tijdje geleden meldden we al dat Number Nine de opnames van het debuutalbum New Ways heeft afgerond. Samen met producer Martijn Groeneveld heeft de band naar eigen zeggen “een verrassend nieuwe sound weten te creëren. Volwassener dan voorheen, maar nog steeds aanstekelijk herkenbaar.” Op vrijdag 14 september krijg je in EKKO tijdens de cd-presentatie al het nieuwe Number Nine-materiaal voorgeschoteld, waaronder vast de nieuwe single en titeltrack ‘New Ways’. Yorick van Norden (van The Hype) doet de support.


Wat: Overdreven festival
Wie: Kensington, SHMLSS, Guy Corneille, Color Ones, Rai Experience en Marock & Roll
Wanneer: zaterdag 15 september 2012
Waar: terrein bij De Reuzenhal
Schade: gratis

Waarom: Voor de eerste keer wordt de Cultuurstrip, de creatieve kern van Overvecht, op 15 september 2012 omgetoverd tot festivalterrein. Het gratis toegankelijke Overdreven Festival staat bol van muziek en creativiteit. De boodschap is: Totaal Lokaal. Dat betekent dat vrijwel alles uit Overvecht en omstreken afkomstig is. De acts, het bier, de aankleding, de kunstenaars, het materieel en de beveiliging: alles komt uit Utrecht. Onder meer Kensington, SHMLSS, Guy Corneille, Color Ones, Rai Experience en Marock & Roll zijn live te bewonderen. Zie voor meer informatie de website van het festival of de Facebook-pagina.


Wat: Huis van Mien fest
Wie: Holden Mundlogs, Woorden Horse Toy, Homemade Empire, Boy Ler, Sow Ice, Howart, Demi Mazurka, The Subhuman en DJ Estelle
Wanneer: zaterdag 15 september 2012 (15.00 uur)
Waar: Van Zijstweg 51, Utrecht
Schade: € 5

Waarom: Het eerste Huis van Mien fest was een evenement om niet snel te vergeten. Toffe, grotendeels lokale bands (o.a. Lost Bear, I Am Oak, Grizzly Adams) speelden in een huiskamer, biertjes waren uit de fles en veel meer waarvoor het aloude adagium ‘je had erbij moeten zijn’ geldt. Drie kwart jaar geleden was er al sprake van een tweede editie maar die viel ongelukkigerwijze samen met Le Guess Who? Verplaatsen dus. Het duurde even maar een nieuwe datum is gevonden. Op zaterdag 15 september treden er vanaf 15.00 uur maar liefst acht Utrechtse acts op. De line-up: Holden Mundlogs, Woorden Horse Toy, Homemade Empire, Boy Ler, Sow Ice, Howart, Demi Mazurka, The Subhuman en DJ Estelle. Sowieso erg aanbevolen, al is het maar omdat Wooden Horse Toy en The Subhuman (zie ook KUP 34) ieder hun cd’s presenteren. Maar er is één ding dat we speciaal moeten melden: de legendarische Utrechtse band Boy Ler schijnt ook weer op te gaan treden. Niet te missen! Ook is er de nodige kunst aanwezig en biertjes e.d. zijn te koop tegen heel kleine prijzen. De logistieke informatie: entree is 5 euro, aanvang is 15.00 uur, de eerste act zal beginnen om half vier en het Huis van Mien vind je op de Van Zijstweg 51, Utrecht. Laatste bericht: vol = vol. Zeg niet dat we je niet gewaarschuwd hebben.


Wat: IBB-Fest 2012
Wie: A Polaroid View, Mozes and the Firstborn, Ink Warriors (in halve finale van Grote Prijs voor de categorie hiphop), Applescal, Meneer van Dalen en HyperHyper
Wanneer: zaterdag 15 september 2012 (13.00 uur)
Waar: grote grasveld bij het studentencomplex aan de Ina Boudier-Bakkerlaan
Schade: gratis

Waarom: Op zaterdag 15 september vindt de derde editie plaats van IBB-Fest (eigenlijk de vierde, als je IBB-Pop uit 2003 meetelt), op het grote grasveld bij het studentencomplex aan de Ina Boudier-Bakkerlaan. 's Middags opent het festival met een grote picknick over het hele grasveld. Dan treden onder andere een strijkorkest, een dansgroep en een singer-songwriter op, er zijn workshops en je kunt genieten van goede koffie, biologisch ijs, biertjes en nog veel meer zintuiglijk genot. Het programma voor de avond ziet er ook prima uit met A Polaroid View, Mozes and the Firstborn, Ink Warriors (in halve finale van Grote Prijs voor de categorie hiphop), Applescal, Meneer van Dalen en HyperHyper (NON Records). De entree is gratis. IBB-Fest begint om 13.00 uur.

Wie: John Paul Keith en Bob Wayne
Wat: rock ‘n roll
Wanneer: zaterdag 15 september 2012
Waar: dB’s
Schade: € 9

Waarom: John Paul Keith wordt wel de trots van de Memphis muziekscene genoemd. Geen misselijke bewoordingen voor een stad die bekend staat als de bakermat van de soul en country en waar de rock 'n roll zo'n beetje werd uitgevonden. Zijn laatste album The Man That Time Forgot is een heerlijk rock & roll plaatje met referenties van Buddy Holly, Nick Lowe tot aan de Replacements. Lekker catchy en bijna perfect uitgevoerd. Over zijn optreden op Into The Great Wide Open schreef 3voor12’s Ingmar Griffioen: “Keith is een formidabel gitarist, die alleen met zijn gitaarspel al een zaal kan boeien. Gekoppeld aan een prima rock 'n' soul-stem en een ritmetandem die oerdegelijk en soepel opereert. Die groove is niet te missen voor Keith die laat zien een rasartiest en -entertainer te zijn. De jarenlange ervaring, ook als sessie- en straatmuzikant stralen er vanaf. De man zal veel concurrentie hebben in de States, maar hij verdient absoluut een groter publiek.”
De tweede band van de avond is een oude bekende in dBs, namelijk de steevast met bandana getooide country outlaw Bob Wayne wiens naam en faam in Nederland alleen maar gestegen is op basis van ijzersterke liveshows op onder andere Speedfest en Sjock.


Wat: A Lazy Sunday Afternoon
Wie: o.a. Miss Anthropy, Jesus Evil Highway en Independent Intavenshan
Wanneer: zondag 16 september 2012 (vanaf 13.00 uur)
Waar: Park Lepelenburg
Schade: gratis

Waarom:
 Deze maand heeft tot nu toe een paar mooie weekenden gekend. Hopelijk geldt dat ook voor aanstaande zondag, als A Lazy Sunday Afternoon afsluit met de laatste editie van dit seizoen. We pakken onze picknick-spullen nog één keer in voor de gedichtliedjes van Marieke Rijneveld & Hagelslag, het Engelse trio Miss Anthropy, poëzie en muziek van Mike Platenkamp & Bjorn van Rozen, de vijf contrabassisten van Whole Lotta Bass, poëzie door Nanne Nauta, outlaw bluegrass van Jesus Evil Highway en reggae/dub van Independent Intavenshan. Zoals elke editie zijn er ook nu weer de gebruikelijke spelletjes, ijsjes, picknick en het terras in het park.