Volledig programma Popronde Utrecht 2012 bekend

Utrechtse editie beleeft tweede lustrum

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Op donderdag 18 oktober doet het reizende popfestival Popronde voor de 10e keer Utrecht aan. Vandaag maakte de organisatie het volledige programma bekend. Met 26 locaties en 35 bands is Popronde Utrecht weer een stuk gegroeid.

Al meer dan tien jaar biedt Popronde een nieuwe lichting opkomende Nederlandse bands de mogelijkheid om zich te presenteren aan publiek, pers en programmeurs van plaatselijke podia en festivals. Op één avond treden circa 30 bands op in kroegen, muziekcafés en theaters in het centrum van de deelnemende steden. Alle optredens zijn gratis toegankelijk.
 
Op 5 september meldden wel al dat EKKO dit jaar gastheer is van het Hollandse Nieuwe podium met bands die op een Hollandse Nieuwe-compilatie van 3voor12 hebben gestaan. Daar zullen The Sugarettes (Shoegaze/noise-band van Nikoo’s Joep van Son), Wolvon (noiserock), Willard Cody (Stomp’n’Roll) en Fellow (tropische beats en analoge synths) optreden.
 
De tiende Popronde in Utrecht begint dit jaar om 20:00 uur in de Tivoli Spiegelbar (Orlando), EKKO (Willard Cody) en Coffee Company (Dotan). In de Spiegelbar kun je verder optredens zien van Bird on the Wire en Dakota (melancholische pop/rock). In Stairway to Heaven spelen voormalige 3FM Serious Talents The Crowns en THE RED 17. Nieuwe locaties tijdens deze Popronde zijn De Zaak, Moira, Kargadoor, Tastoe, Café Stockholm, Café Lebowski, Central Park en Cees Place.
 
Ook nieuw zijn de door Eric Corton gepresenteerde Cortonville-sessies in KNG56. Het online medium van Eric Corton legt intieme en (semi)-akoestische optredens Willard Cody en Breitner vast op film. De sessies zijn toegankelijk voor een select publiek van 30 man. Wil je erbij zijn? Schrijf jezelf uiterlijk drie kwartier voor aanvang van de sessie in bij de intekenlijst in het KNG 56 aan de Kromme Nieuwegracht 56. De deur gaat om 19.45 uur open, en vol=vol!
 
Voor de vroege vogels zijn er vanaf 16:00 uur in Plato, the Village Coffee & Music en Kleis en Boon een aantal korte akoestisch sets te beluisteren van respectievelijk Bird on the Wire, Dyzack en Lucas Hamming. De afterparty is in EKKO waar vanaf 00:00 uur Fellow deze Popronde Utrecht afsluit. Andere bands die tijdens Popronde 2012 spelen zijn onder andere Chris Kok & Civil Union, Über-Ich (ook in de finale van de Grote Prijs) en S As In Assassins. Bijzondere aandacht verder voor café De Stad dat met dyzack (20:45) en Nouveau Vélo (22:15) twee mooie namen heeft vastgelegd.De gehele programmering van Popronde Utrecht vind je op www.popronde.nl/ steden/Utrecht.
 
Vanaf 19:30 uur en tijdens de hele Popronde avond kun je de Popronde infostand bij Stariway to Heaven bezoeken. Hier kun je al je vragen kwijt, de Popronde CD 2012 (of een van de vorige edities) aanschaffen, oordopjes kopen, een van de mooie Popronde T-shirts halen of de Popronde-paraplu kopen (niet nodig hopen we!).
 
Net als voorgaande jaren doet 3voor12/Utrecht ook dit jaar verslag. Inluisteren doe je alvast met de Popronde 2012 sampler op de Luisterpaal.
 
Te zien: Popronde 2012 met o.a. The Sugarettes, Wolvon, Willard Cody, Fellow, The Crowns, THE RED 17, Bird on the Wire, Orlando, dyzack, Nouveau Vélo, Über-Ich en Dakota, donderdag 18 oktober 2012 @ diverse locaties, Utrecht