Popronde Utrecht maakt eerste namen bekend Popronde Utrecht maakt eerste namen bekend

EKKO gastheer van 3voor12 Hollandse Nieuwe podium

, Tekst: Marc van der Laan

Popronde Utrecht maakt eerste namen bekend

EKKO gastheer van 3voor12 Hollandse Nieuwe podium

Tekst: Marc van der Laan ,

Het reizende popfestival Popronde gaat weer van start. Vrijdag 7 september is de kick-off in Nijmegen en op donderdag 18 oktober doet het festival voor de tiende keer Utrecht aan. Over twee weken wordt het complete programma pas bekend gemaakt, maar wij lichten al een tipje van de sluier op.

Al meer dan tien jaar biedt Popronde een nieuwe lichting opkomende Nederlandse bands de mogelijkheid om zich te presenteren aan publiek, pers en programmeurs van plaatselijke podia en festivals. Voor wie het concept achter de popronde niet kent: in de periode september tot en met november treden op één avond circa 25 bands op in kroegen, muziekcafés en theaters in het centrum van deelnemende steden. Alle optredens zijn overigens gratis toegankelijk.
 
Net als de laatste jaren is er in elke Popronde-stad een Hollandse Nieuwe podium, waarop bands spelen die op een Hollandse Nieuwe-compilatie van 3voor12 hebben gestaan. EKKO is dit jaar de gastheer van dat podium. The Sugarettes (Shoegaze/noise-band van Nikoo’s Joep van Son), Wolvon (noiserock), Willard Cody (Stomp’n’Roll) en Fellow (tropische beats en analoge synths) zullen daar optreden. Ook wordt er samengewerkt met 3FM Serious Talent. In Stairway to Heaven spelen twee voormalige Serious Talents: de rockbands The Crowns en THE RED 17. In de Spiegelbar van Tivoli kun je verder optredens zien van Bird on the Wire (onlangs nog voorprogramma van St. Vincent), Orlando (Tessa Douwstra van Wooden Saints) en Dakota (melancholische pop/rock).
 
Met Central Park, Stockholm Café, Kargadoor, Moira, Tastoe en Cees Place zijn er ook een paar nieuwe locaties die dit jaar meedoen aan de Popronde. Het volledige programma van Utrecht wordt over twee weken bekend gemaakt en net als voorgaande jaren doet 3voor12/Utrecht ook dit jaar verslag. Inluisteren kun je alvast met de Popronde 2012 sampler op de Luisterpaal.
 
Te zien: Popronde 2012 met o.a. The Sugarettes, Wolvon, Willard Cody, Fellow, The Crowns, THE RED 17, Bird on the Wire, Orlando en Dakota, donderdag 18 oktober 2012 @ diverse locaties, Utrecht
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht