DJ DNA releast soloalbum The Sum Of The Sound

… en viert dat in Kytopia

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht / Foto’s: Roy Wolters ,

Voor de zomer bracht DJ DNA een erg fijne eerste single uit met daarop bijdrages van Kurtis Blow en Pax. Dat nummer bleek de voorbode van zijn eerste soloalbum. Het gelijknamige The Sum Of The Sound verschijnt op 21 september bij Kytopia Records. Twee dagen voor de officiële release vierde DNA de release met vrienden en in intimi op de plek waar het album tot stand is gekomen: Kytopia. 3voor12 utrecht-fotograaf Roy Wolters mengde zich tussen de gasten.

In zijn 30-jarige carrière als artiest heeft DNA nooit eerder een eigen album uitgebracht. “De meeste beats die ik creëerde kon ik gebruiken bij de bands waar ik mee speelde, ik had daarom ook niet de ambitie om zelf iets uit te brengen. Maar de laatste jaren werk ik als producer steeds vaker aan mijn eigen projecten en ontstond langzaam het materiaal voor een album”, aldus Arjen de Vreede, alias dj DNA. In de jaren tachtig en negentig maakte hij naam als medeoprichter van de Urban Dance Squad, een van de meest legendarische Nederlandse rock/hiphopbands. Daarnaast is hij onder meer betrokken bij Stuurbaard Bakkebaard, El Zombie en Het Beukorkest en maakt hij remixes voor bijvoorbeeld De Jeugd van Tegenwoordig en Junkie XL.
 
Drie jaar geleden streek DNA neer in Kytopia, bouwde zijn eigen studio op en vond tijd en ruimte om zijn solo-plaat af te maken. Op The Sum Of The Sound zijn veel gastmuzikanten te horen zoals Kurtis Blow, Tjeerd Bomhof (Dazzled Kid), Pax (The Kyteman Orchestra), Torre Florim (De Staat), Janne Schra (Schradinova) en Kypski. Deze samenwerkingen resulteerden in een album dat old skool hiphop combineert met funky soul, klassiek, vrolijke dance en electro.
 
De releaseparty in Kytopia was vooral een gezellig feestje met vrienden, intimi en andere relaties. DNA zette zijn album op, de barbecue ging aan, biertjes werden ontkurkt en iedereen genoot van een fijne nazomerzaterdag met funky sounds aan de Utrechtse Zeedijk. Na de release wordt een tour langs enkele zalen gepland.

The Sum of the Sound verschijnt op 21 september 2012 bij Kytopia Records