Weekagenda week 41

Breton, Mr. Polska, Sunday Sun, Lo Friday, Woot!Woot!Woolf en Bodypolitics

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Het is half oktober en je zou denken dat het seizoen voor buitenfestivals wel min of meer voorbij is maar niets is minder waar. De tweede editie van Woot!Woot!Woolf vindt wederom plaats in de bossen van Rhijnauwen en misschien ook wel een beetje in het Stayokay dat daarin ligt. Bekijk ook onze andere tips voor deze week: Breton, Mr. Polska, Sunday Sun, Lo Friday en Bodypolitics!

Wie: Breton + A Cure for Gravity
Wat: pop / elektronica
Wanneer: woensdag 10 oktober 2012
Waar: EKKO
Schade: € 10
 
Waarom: Met hoekige, gelaagde elektronica en über-dansbare indiepop was Breton eind 2011 één van de verrassingen van London Calling. In 2012 mochten ze dan ook terug komen voor een show in de grote zaal en maakten ze indruk met optredens tijdens De Affaire, Noorderzon en Pukkelpop. Deze woensdag staan ze in EKKO met A Cure for Gravity als supportact. Zoals EKKO zegt: voor liefhebbers van Foals, Hot Chip, Miike Snow en Django Django.
 
 
Wie: Mr. Polska + Nouveau Riche
Wat: hiphop
Wanneer: donderdag 11 oktober 2012
Waar: Tivoli de Helling
Schade: € 10
 
Waarom: Eerlijk is eerlijk. Toen we Mr. Polska in februari 2011 in Club 3voor12/Utrecht zagen waren we onder de indruk, maar hadden we niet kunnen bevroeden wat we iets meer dan een jaar later op het Bevrijdingsfestival zagen. De vetste show van het festival en continu springende bezoekers voor het podium. Ook toen had Mr. Polska de Nouveau Riche-crew bij zich die zonder een beat te missen het stokje over kunnen nemen. Sowieso het beste feestje in Utrecht deze week.

Wie: Sunday Sun + Orlando
Wat: (power-)pop in de beste Posies/Fountains of Wayne-traditie
Wanneer: vrijdag 12 oktober 2012
Waar: EKKO
Schade: € 8
 
Waarom: Sunday Sun laat er geen gras over groeien. De all-star band, die bestaat uit Koen-Willem Toering (Woost), Yoshi Breen (RubyQ), Wouter Rentema (Laura Jansen, LPG, GEM) en Jan Teertstra (Wooden Saints, Laura Jansen), is bezig met een ambitieus project. In drie maanden brengen de heren drie EP’s uit. De eerste twee EP’s zijn in augustus en september verschenen, de derde komt deze week uit. Sunday Sun presenteert het geheel op vrijdag 12 oktober in EKKO, een show waar we nu al naar uitkijken. Hieronder de video bij Ordinary Love, een van de nummers van de tweede EP.

Wat: Lo Friday
Wie: Lukas Batteau, Steve Savage en Joanna Weston
Wanneer: vrijdag 13 oktober 2012
Waar: Kargadoor
Schade: € 3
 
Waarom: De september-editie van Lo Friday moest helaas gecancelled worden maar aanstaande vrijdag kunnen we weer naar de intieme werfkelder van de Kargadoor voor de maandelijkse mix van singer-songwriters, akoestische bands en experimentele/elektronische acts. Op het programma van deze editie staan drie singer-songwriters: Lukas Batteau en Steve Savage en Joanna Weston.
 
 
Wat: Woot! Woot! Woolf II
Wie: Laura Arkana, Riverdistrict, Aestrid en Small Time Giants
Wanneer: zaterdag 13 oktober 2012 (vanaf 19.00 uur)
Waar: bossen van Rhijnauwen
Schade: € 5
 
Waarom: “Wanneer de Woot!Woot!Woolf huilt, dansen wij bij helder maanlicht.” Onder die noemer presenteert Woot!Woot!Woolf II voor de tweede keer vier nationale en internationale acts tussen de schemering bij het vallen van de avond en het ochtendgloren in de bossen van Rhijnauwen. Op zaterdag 13 oktober ben je vanaf 19.00 uur welkom in Stayokay Bunnik om te dansen, drinken, luisteren, praten, genieten en te beleven met Laura Arkana, Riverdistrict, Aestrid en Small Time Giants. Kaarten reserveren doe je hier.


Wat: Live Quadraphonic Experience
Wie: Bodypolitics en Brothers on the Edge
Wanneer: zaterdag 13 oktober 2012 (vanaf 20.00 uur)
Waar: Vechtclub
Schade: gratis

Waarom:
Wel in voor een geluidsexperiment? Iggy Fornerino, de geluidsman van Bodypolitics, is aan het experimenteren met een betaalbare en praktische techniek om bij een popconcert een surround-effect te creëren. Zaterdag 13 oktober gaat hij testen en daar kun jij bij zijn. Wil jij het publiek zijn en meemaken of zijn experiment werkt? Kom dan naar de Vechtclub. Op het podium staan Bodypolitics en Brothers On The Edge. Toegang is gratis.