Weekagenda week 40

Baauer, SpaceKees, Bright, Tenement Kids, The Spirit Chamber, Quit Your DAYjob en EINDBAAS on tour

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

De dance-editie is wel een toepasselijke naam voor deze weekagenda. Vier van onze zes tips zijn namelijk clubavonden of betreffen shows waar goed gedanst en gesprongen kan worden: Fuse, Bright, Kribbuh Shit en Quit Your DAYjob/Eindbaas on tour. En op zaterdag zijn wij bij de releaseshow van Tenement Kids in EKKO en bij The Spirit Chamber in Das Spectrum. Tot daar!

Wat: Fuse
Wie: Baauer, Guerilla Speakerz, Boemklatsch, Krampfhaft
Wanneer: donderdag 4 oktober 2012 (23.00 uur)
Waar: Tivoli de Helling
Schade: € 9
 
Waarom: Fuse is de nieuwe clubavond van Tivoli en Guerilla Speakerz, het Amsterdamse duo dat naast het uitbrengen van mixtapes, remixes en eigen werk, ook een meer dan respectabele live reputatie heeft opgebouwd. Op deze eerste editie staan, behalve zij zelf, ook Boemklatsch, Krampfhaft en special guest Baauer, waarover Roosmarijn Reijmer afgelopen week nog dit zei: “vanaf het eerste moment was het knallen. De complete zaal ging los zoals je helaas maar zelden meemaakt in ons armen-over-elkaar land. 4 oktober staat Baauer in Tivoli Utrecht. Gaan. Echt.” Nuff said.
 

Voor in de agenda: op de volgende editie van Fuse staat Lunice!


Wat: Kribbuhshit: de 'Ocarina releaseparty mega fissa' editie
Wie: SpaceKees + SLBMG + Jiggy Djé / DJ's: Frankie Boxcutta + City Lights + Nitty Wow + Elias
Wanneer: vrijdag 5 oktober 2012 (20.30 – 4.00 uur)
Waar: Café onder de Linde, Amersfoort
Schade: € 7,50
 
Waarom: Kribbuhshit is terug met de 'Ocarina releaseparty mega fissa' editie, een super-mega-speciale Kribbuhshit geheel in Zelda stijl. SpaceKees doet een live set met materiaal van zijn nieuwe mixtape, waarbij hij als Link (uit deze Zelda game) de planken betreedt. Live optredens zijn er van SLBMG (Skilleraar Bruin Money Gang) en Jiggy Djé. De avond wordt aan elkaar gedraaid door DJ’s Frankie Boxcutta, Elias, City Lights en Nitty Wow. En je krijgt een gratis fysiek exemplaar van de Ocarina tape bij binnenkomst!  Check hier een preview bij puna.nl.


Wat: Bright
Wie: Dusky, JamesZoo, Phoenix Ramone, MileZ en El Maria
Wanneer: vrijdag 5 oktober 2012 (23.00 uur)
Waar: EKKO
Schade: € 8
 
Waarom: Deze clubavond van Poppodium EKKO laat als antwoord op vaak donkere dubstep en techno avonden een aantal frisse geluiden op een laagdrempelige manier samenkomen. Het nieuwe seizoen begint met ‘the next best thing’ uit Engeland, Dusky, en ‘the next best thing’ uit Nederland, JamesZoo. Het Londense duo Dusky heeft zich in een korte periode gevestigd als een van de spannendste acts binnen hedendaagse elektronische muziek. Bosschenaar Jameszoo stond dit jaar al op Pitch, 8Bahn, 5 Days Off, en Dance Valley en presenteerde in september zijn ‘Faaveelaa’ EP op het Rwina label. Tot slot brengt het Utrechtse talent Phoenix Ramone haar zwoele house beats ten gehore en luiden de Bright huis-DJ’s MileZ en El Maria de avond in- en uit.
 
 
Wie: Tenement Kids, Paceshifters, Deacon
Wat: Tenement Kids release-show
Wanneer: zaterdag 6 oktober 2012
Waar: EKKO
Schade: € 7,50
 

Waarom: Tussen debuutalbum We’ve All Been Down en het nieuwe, zelfgetitelde album is het geluid van Tenement Kids behoorlijk veranderd. Van ongepolijste punkrock naar nummers die zijn geïnspireerd door het zuiden van de Verenigde Staten met invloeden van soul en gospel. Lees het interview dat we recent met voorman Gijs Wilbrink hielden. Single ‘All Night Train’ zet in ieder geval goed de toon.


Wat: The Spirit Chamber
Wie: Contagious Orgasm, Kindvriendelijk, Odal, Svartvit, The [Law-Rah] Collective, True Deep
Wanneer: zaterdag 6 oktober 2012 (20.00 uur)
Waar: Das Spectrum, Montalbaendreef 2, Utrecht
Schade: € 7,50 inclusief 1 drankje
 

Waarom: Zaterdag wordt in Das Spectrum de grenzen van het muzikale afgetast en voor sommigen ver overschrijden. Met een mengeling van noise, industrial, dark ambient en drone wordt de liefhebber een hele avond zoet gehouden. Niet alleen de Nederlandse scene is vertegenwoordigd, maar ook acts uit België (Kindvriendelijk, True Deep) en Japan (Contagious Orgasm) komen een show neerzetten. Het belooft een intense avond te worden.


Wie: Quit Your DAYjob, EINDBAAS on tour met Men of Mega, RoccoW en EINDBAAS DJ’s
Wat: 8-bit, chiptune, punk & electro
Wanneer: zaterdag 6 oktober 2012 (21.00 uur)
Waar: dB’s
Schade: € 7

Waarom:
Het wordt feest deze zaterdag in dB’s. De allerleukste elektro-punkband uit Zweden, Quit Your DAYjob, doet samen met het Eindbaas on Tour circus de zaal aan het CAB-Rondom aan. Het Utrechtse Men of Mega heeft net een nieuwe EP en heeft vorige week nog de Utrechtse editie van het 48 Hour Music Video project gewonnen. Bij RoccoW en zijn twee Gameboys is stilstaan bijna onmogelijk. De EINDBAAS DJ’s draaien de avond aan elkaar.