Het grote Popronde Amersfoort-verslag, deel 1

Nieuwe aanwas in intieme setting

Tekst: Myrthe Meulenbeek / Foto’s: Robin van der Ploeg ,

Met 56 optredens op 28 locaties host Amersfoort een van de grootste poprondes van Nederland. Dat betekent stampvolle kroegen, restaurants, koffiebarretjes en de VVV. Grote bands als Racoon, De Staat, Blaudzun en Go Back To The Zoo voerden ooit hun eerste shows op tijdens de Popronde. Daarom ligt er voor de nieuwe generatie bands een mooie weg in het verschiet. De eerste fans zijn afgelopen weekend in ieder geval al gevonden. Deel 1 van het grote Amersfoortse Popronde-verslag.

Mister and Mississippi
De vierkoppige band Mister and Mississippi is geformeerd voor een schoolproject van de Herman Brood Academie maar is sindsdien niet meer uit elkaar gegaan. En dat is maar goed ook,  want met hun soepele folksongs brengen ze echt iets nieuws op tafel. Deze sound wordt geheel bepaald door de prachtige samenhang van de stemmen van  frontvrouw Maxim Barlag en frontman Samgar Lemuël. Hun dromerige nummers doen denken aan die van Bon Iver en maken diepe indruk op het gehele publiek van Coffee Corazon.

Oh, Brave Wide Eyes
Het uit Kanaleneiland afkomstige Oh, Brave Wide Eyes heeft last van wat falende techniek. Daarom besluit de band om een akoestische set neer te zetten wat achteraf helemaal geen slecht idee blijkt. Daar staan we dan: in een ruimte verlicht met waxinelichtjes en met de band op nog geen meter van ons vandaan, vergeten we bijna dat we in de VVV staan. De stemmen van de vier leden zijn zo goed op elkaar afgestemd. Tel daar een keur aan instrumenten bij op als de contrabas, viool en een tamboerijn, en de indie-folkformatie is compleet.

Daniel Versteegh
Daniel Versteegh, een van de finalisten van het BNN-programma De beste Singer-Songwriter van Nederland, speelt in een overvol Van Zanten. Hij zingt zijn gevoelige ballads zo overtuigend, dat je zin krijgt om te huilen omdat het leven soms gewoon zo mooi is. Jammer genoeg krijgt hij niet de hele kroeg mee omdat het te druk en rumoerig is, maar richt hij zich op een intiem groepje op de eerste rij.

La Corneille
Het talent van La Corneille is al meerder malen bevestigt met het winnen van de Utrechtse Popprijs en de Clash of the Titans 2012. Met gitaar, drum en toetsen zetten de mannen een geluidsspectrum neer dat varieert van stille, meeslepende songs tot schreeuwende rock. Dit trio weet een sfeer neer te zetten waar menig bezoeker van ’t Nonnetje stil van is. Hun beats doen wel een beetje denken aan die van Radiohead en zijn erg goed festivalvoer in de hete zomerzon en met een koud biertje in je hand.

COPPERSKY
De Utrechtse band COPPERSKY bestaat uit drie broers en een goede vriend en maakt muziek met een cross-over tussen Go Back To The Zoo en Kings of Leon, maar dan net wat harder. De mannen staan te springen en te zweten op het podium alsof het hun eerste keer is en ze het publiek nog moeten overtuigen. Maar dat is niet echt nodig. Zelfs als deze rauwe rock niet echt jouw ding is, werkt de energie aanstekelijk en een groot deel van het publiek springt gewoon lekker mee.

Als Popronde 2012 de nieuwe aanwas van Nederlandse bandjes vertegenwoordigt, dan staat ons nog heel wat talent te wachten.

Gezien: Popronde Amersfoort 2012 met Mister and Mississippi, Oh, Brave Wide Eyes, Daniel Versteegh, La Corneille, COPPERSKY, zaterdag 27 oktober 2012 @ diverse locaties in Amersfoort.