Nieuwe namen tiende editie Summer Darkness

Line-up uitgebreid met onder anderen Camerata Mediolanense en A Challenge of Honour

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Het laatste weekend van juli vormt Utrecht traditiegetrouw het decor van Summer Darkness, hét festival voor liefhebbers van gothic, electro, industrial en andere duistere genres. Summer Darkness heeft weer een nieuwe reeks namen toegevoegd aan de line-up van de tiende editie.

Zo zal onder andere het uit Milaan afkomstige Camerata Mediolanense optreden. Deze formatie staat bekend om haar unieke mix van oude muziek en elektronica en heeft Nederland al jaren niet meer aangedaan. Tijdens Summer Darkness treedt Camerata Mediolanense op in de Leeuwenberghkerk. 

Verder is de Zweedse groep The Exploding Boy aan de line-up toegevoegd. Deze groep omschrijft zichzelf als ‘indie-pop-goth-post-punk’ en creëert een geluid dat even poppy als goth is. Op Summer Darkness zullen zij ‘The Black Album’ presenteren. Ook de Belgische new wave-band Kiss the Anus of a Black Cat en de Nederlandse Michel Banabila, die onder andere muziek maakt voor film en theaterstukken, geven acte de présence tijdens Summer Darkness. Overige bevestigde acts zijn Monolith, Dirty K, Axiome, A Challenge of Honour, Empusae, Incubite en Talvekoidik.

Verder zijn er vanaf nu niet alleen passe-partouts en dagkaarten beschikbaar, maar ook kaarten voor losse shows en programmaonderdelen van het festival. Op de Summer Darkness-site vind je meer informatie en kun je ook gelijk de kaarten bestellen.

Tot slot lanceert Summer Darkness een couchsurfing-project, gericht op de gastvrijheid van mensen in Utrecht en omgeving. Via de website van Summer Darkness kunnen bezoekers die een slaapplaats zoeken (of er een aanbieden) zich aanmelden en zo met elkaar in contact komen. 

Te doen: Summer Darkness, 27 t/m 29 juli 2012 @ Utrecht.