Club 3voor12/Utrecht presenteert: Female-fronted editie Club 3voor12/Utrecht presenteert: Female-fronted editie

Inclusief een voorproefje van de nieuwe plaat van I Kissed Charles

Club 3voor12/Utrecht presenteert: Female-fronted editie

Inclusief een voorproefje van de nieuwe plaat van I Kissed Charles

Ons verjaardagsfeestje lijkt nog maar kort geleden, maar op donderdag 31 mei is het alweer tijd voor een nieuwe editie van Club 3voor12/Utrecht. Deze maand is de Club extra speciaal, het betreft namelijk een geheel female-fronted editie, met Nosoyo, The Mrs., Daily Bread en I Kissed Charles!

Nosoyo
Deze Amsterdamse formatie rond zangeres Donata Kramarz kwam vorige maand met een opvallend fijn debuutalbum vol spannende popliedjes. Kramarz kennen we nog van het springerige, theatrale Über-Ich dat in september op de Club speelde. Nosoyo is een stukje ingetogener maar kan ook bij vlagen ook noisy uit de hoek komen. Op de plaat horen we invloeden van Cat Power, Feist en Sia, maar als geheel klinkt het toch heel eigen.

The Mrs.
Liefhebbers van Triggerfinger en Skunk Anansie hebben er een band bij om in de gaten te houden. Van dit deels Utrechtse, deels Haagse power kwartet verscheen onlangs de EP "Get It Out". De 4 tracks lijken een voorbode te zijn voor nationaal succes. De opnames kwamen tot stand onder toeziend oog van producer Peter Geraedts (Krach) en werden gemixt in Das Boot Studios door Rutger Drenth (o.a. Shaking Godspeed, Tommy Ebben). Niet voor niets dat de redactie The Mrs. selecteerde om aan maand lang gestalkt te worden door onze schrijvers, fotografen en videografen.

Daily Bread
Nederland was al snel te klein voor dit van oorsprong Friese electropunktrio. Met hun debuut "Well, You’re Not Invited", dat nog stamt uit 2009, tourde de band in een indrukwekkend aantal landen binnen en buiten Europa. Nu is er eindelijk nieuw werk in de vorm van een EP: "The Present", dat een grootser, donkerder en meer volwassen geluid laat horen. De single Loverst maakt wat ons betreft duidelijk waarom deze band een absolute 'must see' is.

I Kissed Charles
Female-fronted synthpop is wat de klok slaat bij I Kissed Charles. De band stond al eens op Noorderslag, in De Wereld Draait Door en kreeg van 3FM het label "Serious Talent" opgeplakt. Afgelopen jaar vond er een ingrijpende stoelendans plaats die resulteerde in een compleet nieuwe band achter zangeres Charlot Henzen. Ondanks de bezettingswisseling wordt er gewoon doorgewerkt aan nieuw materiaal waarvan we deze zomer de eerste opnames mogen verwachten. Tijdens deze mei-editie van Club 3voor12/Utrecht krijgen we alvast een voorproefje hoe dat nieuwe materiaal live zal klinken.

Te zien: Club 3voor12/Utrecht met Nosoyo, The Mrs., Daily Bread en I Kissed Charles, donderdag 31 mei 2012 @ dB's, Utrecht. De entree is gratis.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht