Derde editie Festival de Bestuiving op 7 april Derde editie Festival de Bestuiving op 7 april

Gevarieerde line-up met lokale, nationale en internationale acts

, Tekst: Marc van der Laan

Derde editie Festival de Bestuiving op 7 april

Gevarieerde line-up met lokale, nationale en internationale acts

Tekst: Marc van der Laan ,

Op 7 april 2012 – in het paasweekend - vindt de derde editie plaats van Festival de Bestuiving. De Bestuiving is in 2010 ontstaan toen een aantal Utrechters uit de muziek- en festivalscene besprak hoe lastig het is voor alternatieve bands om een goed podium te vinden. Wat kun je dan beter doen dan zo’n podium zelf te creëren? In een paar maanden tijd stampten de initiatiefnemers een festival uit de grond, dat inmiddels toe is aan de derde editie.

Het motto van De Bestuiving is Do It Together (DIT). De bands die optreden, ervaren hoe het is om op een kwaliteitspodium op te treden. En tegelijkertijd kunnen ze netwerken met en geïnspireerd raken door de andere bands die er spelen. De initiatiefnemers van De Bestuiving hebben zich verzameld in Pollination. Ze organiseren inmiddels ook andere evenementen op verschillende podia en in huiskamers, zoals de maandelijks terugkerende Parnassos LIVE!-avonden in de bar van Cultuurcentrum Parnassos.

De line-up van het festival bestaat uit lokale, nationale en internationale acts die bij elkaar een behoorlijk aantal genres bestrijken. Er zijn optredens van Kristal and Jonny Boy (electro-akoestische balletpop), Loifior (Duitstalige indie/britpop), UiJuiJui (hiphop/electrorock uit Duitsland), ARTWON ARTOWN ARTNOW (rock), Flies are Spies from Hell (postrock/progrock) en Katía (Amsterdamse singer-songwriter met band).

Bij de Utrechtse acts vinden we Men of Mega (chiptune-duo dat de 3voor12/Utrecht Selecteert van februari was), Independent Intavenshan (de dub- en reggaeband was halve finalist van Clash of the Titans), Container (vijftal dat ouderwetse jaren ‘70 (hard)rock met stoner combineert) en Woods on Fire (meeslepende, sfeervolle rock). Woods on Fire is net terug uit Berlijn, waar de bandleden de opnames van het debuutalbum hebben afgerond. Een verslag daarvan zie je binnenkort op 3voor12/Utrecht.

Festival de Bestuiving vindt plaats in dB’s, van 18.00 uur tot 2.00 uur. Meer informatie is te vinden op de website van het festival. Voor wie op 7 april niet kan, is er op 8 april nog een mogelijkheid om een aantal van de buitenlandse bands te zien. Dan verplaatst De Bestuiving zich namelijk naar De Bakkerij in Castricum.

Te zien: Festival de Bestuiving met o.a. Kristal and Jonny Boy, Loifior, UiJuiJui, Men of Mega en Woods on Fire, zaterdag 7 april 2012 (van 18.00 tot 2.00 uur) @ dB’s, Utrecht

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht