Weekagenda week 29 Weekagenda week 29

The Razzle, Nite Jewel, Brat Pack, The Real Danger, DUM DUM

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

Weekagenda week 29

The Razzle, Nite Jewel, Brat Pack, The Real Danger, DUM DUM

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

We schreven het vorige week al: de vakantieperiode is begonnen en ook op de regionale poppodia is het bijzonder rustig. Van ‘uit de pap vissen’ is deze keer dan ook geen sprake. We hebben zo ongeveer alles opgenomen dat we tegen kwamen. Maar met het optreden van Nite Jewel op donderdag in EKKO zit daar absoluut een potentieel juweeltje tussen.

Wie: The Razzle
Wat: Wave/indie
Wanneer:
 donderdag 19 juli 2012 (21.30 uur)
Waar: Café Flitz
Schade: € 3

Waarom:
 Op donderdag biedt Café Flitz aan de Rozenstraat lokale en regionale bands de gelegenheid om wat te spelen. Vanavond  is die eer weggelegd voor The Razzle, een wave/indierock band uit Vuren. Technisch gezien is dat Gelderland maar ze noemen zich Utrechts. Met Circles stonden ze op de 29e editie van 3voor12’s Hollandse Nieuwe-compilatie. Qua gebruik van sociale media kunnen ze nog wel een lesje gebruiken, of dat muzikaal ook het geval is kun je donderdag gaan zien.


Wie:
Nite Jewel + No Ceremony + Nicholas Krgovich
Wat: Lo-Fi Dreampop
Wanneer:
 donderdag 19 juli 2012 (zaal open 20.00 uur)
Waar: EKKO
Schade: € 9, gratis voor Subbacultcha! leden

Waarom:
 Achter de naam Nite Jewel gaat de uit Los Angeles afkomstige Ramona Gonzalez schuil. In 2008 begon ze samen met haar man met het opnemen van muziek op een 8-track cassettespeler. De dreampop die ze maken kreeg zo een lo-fi tintje. Na een jaar tourde ze al solo door Europa en in 2011 werkte ze samen met  Julia Holter, die je onlangs bij Le Guess Who? May Day hebt kunnen zien. Begin maart verscheen haar nieuwste album One Second Of Love. Dit kon wel eens heel mooi worden. De avond wordt geopend door het uit Manchester afkomstige No Ceremony en de Canadees Nicholas Krgovich.


Wie:
Brat Pack + The Real Danger
Wat: Punk
Wanneer:
 vrijdag 20 juli 2012
Waar: ACU (21.30 uur)
Schade: € 5

Waarom:
 Tja, eigenlijk zou het legendarische SNFU vanavond spelen maar de hele Europese tour is gecancelled: “Unfortunateley i have some bad news for you. As you all probably know SNFU`s singer CHI PIG took some heavy drugs and did heavy drinking in the past few years. A week ago he was forced to go into the Rehab Hospital. The good news is he is in a way better shape now, the bad news for us Europeans is that he has to be back in Rehab in 2 weeks + he needs close medical treatment in the next 3 months, which means he can't make it to Europe in July. We and the band are very sorry for this but we hope you will understand it and wish him all the best.” Dat dus. Maar niet getreurd. Er wordt nog wel gespeeld door het Nijmeegse Brat Pack en The Real Danger uit Rotterdam, twee bands die beiden al sinds 2006 bezig zijn.


Wat: DUM DUM
Wie: The Loops Of Fury, Henzel & Disco Nova, Boemklatsch
Wanneer: zaterdag 21 juli 2012
Waar: Tivoli Oudegracht (23.00 uur)
Schade: € 9

Waarom:
 Van de site van Tivoli: “DUMDUM houdt niet zo van het platteland maar is daarentegen gek op mestlucht. Reden genoeg dus om Tivoli in juli op te schrikken met het fenomeen Urban Farming. Voor de gelegenheid zijn struisvogelmelkers Henzel en Disco Nova van stal gehaald en zijn The Loops Of Fury per tractor vanuit de UK ingevolgen. Akkerbouwcollectief Boemklatsch komt ook graag een stukje ploegen en Triomf is weer eens van de hooizolder geklommen om de bezoekers van de nodige kunstmatige inseminatie te voorzien. DUMDUM, oogst, west, varkenspest…” Het lijkt erop dat de lui van Triomf weer iets leuks in petto hebben. En met de muziek zit het sowieso wel goed!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht