Weekagenda week 27 Weekagenda week 27

Michael Kiwanuka, Bodyfarm, Geinbeat, Willems Wondere Weiland, Club Rivièra en The Kik

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

Weekagenda week 27

Michael Kiwanuka, Bodyfarm, Geinbeat, Willems Wondere Weiland, Club Rivièra en The Kik

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

De laatst week voordat de schoolvakanties beginnen is ook de laatste week voordat de Utrechtse podia het iets rustiger aan gaan doen. Check de weekagenda voor onze tips van deze week. Let op: donderdag doet Michael Kiwanuka een instore in Plato en op zaterdag speelt The Kik in dB’s!

Wie: Michael Kiwanuka
Wat: jonge Britse soulzanger
Wanneer: donderdag 5 juli 2012 (17.00 uur)
Waar: Plato Utrecht
Schade: gratis

Waarom: De jonge, talentvolle Britse soulzanger Michael Kiwanuka heeft qua stem wel wat weg van Otis Redding. Dat is overigens als een compliment bedoeld. Met 'Home Again' had hij al een kleine hit en komende donderdag staat hij zomaar in Plato voor een instore. Laat deze kans om hem te zien voordat hij groot is niet aan je voorbij gaan!

Wie: Bodyfarm (cd-presentatie), Melechesh, Nailgun Massacre en Purest of Pain
Wat: metal
Wanneer:
 vrijdag 6 juli 2012
Waar: Podium De Kelder, Amersfoort
Schade: € 12,50

Waarom: Een avondje stevige metal in De Kelder met Bodyfarm, Melechesh, Nailgun Massacre en Purest of Pain. De Amersfoortse death metal band Bodyfarm bracht in juni zijn nieuwe album Malevolence uit. Het door Aardschok met een 8,8 beloonde album wordt vanavond gepresenteerd. Dan kan de band laten zien dat ze live ijzersterk zijn en death metal brengen met een eigen sound. Ook op het affiche staat Purest of Pain. Deze jonge death metal band is in december vorig jaar nog genomineerd voor de 3voor12/Utrecht-award voor meest veelbelovende live-act.

Wat: Geinbeat festival
Wie:
o.a. The Kik, GEM, Drive Like Maria, Chagall, A Polaroid View, Guy Corneille en My Blue Van
Wanneer: vrijdag 6 en zaterdag 7 juli 2012
Waar:  De Oude Kom, City Plaza, Passage 100, Nieuwegein
Schade: gratis

Waarom: De locatie en de periode willen nog wel eens wisselen, maar het Nieuwegeinse festival Geinbeat blijft vaste prik op de festivalkalender. Dit jaar vindt het festival plaats tijdens het eerste weekend van juli in De Oude Kom, het oude theater van Nieuwegein dat op de nominatie staat om gesloopt te worden. Omdat het gebouw lange tijd een culturele dienst heeft geleverd aan Nieuwegein, krijgt het een laatste knalfuif voordat het uit Nieuwegein verdwijnt. Op de line-up van Geinbeat staan o.a.: The Kik, GEM, Drive Like Maria, Chagall, A Polaroid View, Guy Corneille en My Blue Van.
 
Wat: Club Rivièra
Wie: Prace, Leroy Rey en Kypski
Wanneer: vrijdag 6 juli 2012 (23.00 uur)
Waar: Tivoli Oudegracht
Schade: € 4 (gratis voor 0.00 uur)

Waarom: We waren er niet bij, maar aan de beelden te zien was het in Tivoli Oudegracht erg tof tijdens de eerste editie van de gloednieuwe clubavond Club Rivièra. Club Rivièra brengt disco, house, uk garage, electro, maar ook indie door de fijnste DJ’s uit 030. De hosts tijdens de tweede editie zijn Prace, Leroy Rey en Kypski. Vóór twaalf uur mag je gratis naar binnen en daarna betaal je slechts 4 euro. Vanwege de warmte in deze zomermaanden verkopen ze ook nog ijsjes en sangria op het podium. De eerstvolgende edities staan ook al vast: op 20 en 27 juli.

Wat: Willems Wondere Weiland
Wie: Mr. Love and the Stallions, Frans Huxie, Curly'N'Divine
(Duitsland), Disquiet, Strye & Blue Carme (Honderd40) en vele anderen
Wanneer:
 zaterdag 7 juli 2012 (14.00 – 0.00 uur)
Waar: Palestinaweg-Oost (achter fort 'Het Hammetje' in Vathorst-Noord)
Schade: gratis

Waarom: Piraten, matrozen en havenzangers, iedereen kijkt zijn ogen uit in Willems Wondere Wereldhaven. Op zaterdag 7 juli is iedereen uitgenodigd om vanaf 14.00 uur aan te meren om dit spektakel met eigen ogen te aanschouwen. Voor alweer de twaalfde keer wordt dit gratis festival georganiseerd aan de Palestinaweg-Oost (achter fort 'Het Hammetje' in Vathorst-Noord). De line-up van 2012 bestaat uit onder andere Disquiet (melodieuze trash), Wilson's Delirium (hardrock), Weltschmerz (black metal), Curly'N'Divine uit Duitsland (rock) en Mr Love and the Stallions (indie-pop). Na al dit gitaargeweld zal de avond spetterend worden afgesloten met DJ Strye & Blue Carme (Honderd40), die een mix van dubstep en UK Bass ten gehore zullen brengen.

Wie: The Kik, Thee Spivs, Strange Hands, DJ Barry Stiletto
Wat: beat
Wanneer:
 zaterdag 7 juli 2012
Waar: dB’s
Schade: € 8,-

Waarom:
 Na hun optreden bij Geinbeat reist The Kik meteen door naar Utrecht waar ze 's avonds in dB's nog een show doen. Daar zullen ze vast 'Simone' spelen; een van de kandidaten voor de zomerhit van 2012. De bandleden hebben al een lange geschiedenis in bands als The Madd, Mark & The Spies (Yeah!) en The Spades. Na een korte periode met Engelstalige nummers maakt The Kik nu naam als dé Nederlandse beat band. Hun debuutalbum Springlevend is eind mei verschenen. Springlevend staat bol van de liedjes waarin meisjes en de liefde worden bezongen op een eerlijke en heerlijk luchtige wijze. Geen teksten die zwaar op de maag liggen, maar die als kleine vlindertjes lichtjes rond blijven zweven in je hoofd en hart. The Kik is de nieuwe huisband van DWDD, krijgt airplay van Radio 1 tot 3FM en werd onlangs bevestigd voor Lowlands!
Naast The Kik zijn Thee Spivs en Strange Hands ook uitgenodigd om te spelen en er in dB’s een ouderwets feestje van te maken. Huis-DJ Barry Stiletto draait tussen de bands en na afloop nog even flink door.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht