De Parade is in Utrecht... De Parade is in Utrecht...

...en zou de Parade niet zijn zonder muziek

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

De Parade is in Utrecht...

...en zou de Parade niet zijn zonder muziek

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Het Moreelsepark wordt traditiegetrouw ruim twee weken overgenomen in juli en augustus door het reizende theaterfestival De Parade. We zetten de muzikale voorstellingen en optredens voor je op een rijtje. Voor ieder wat wils: van de postapocalyptische rockabilly van The Sadists en de sensuele cabaretrock van Ellen ten Damme tot de fraaie liedjes van Leine en de bluesjazz van Maison du Malheur.

Rockabilly Roadkill – Orkater / The Sadists
Wanneer: 20 juli t/m 26 juli
 Vier jaar geleden verraste het tot dan toe nauwelijks bekende driemanschap The Sadists op De Parade met Alabama Chrome, een voorstelling waarin ze met elementaire songs en fysiek, met humor gebracht theater verhaalden over de verroeste ellende van drie cowboys in Alabama. Twee jaar geleden deden ze dat veel serieuzer maar niet minder virtuoos in het theater, in Richard III van Orkater. De nummers van Tom Waits pasten naadloos in Shakespeare’s koningsdrama waardoor Gijs Scholten van Asschat als Richard III spelend en zingend zijn kunnen tentoon kon spreiden.

Dit jaar staan The Sadists op de Parade met de voorstelling Rockabilly Roadkill, een kleurrijk, postapocalyptisch sprookje geïnspireerd op Elvis, ‘50s rock ‘n’ roll, ‘60s rockabilly, de Openbaringen van Johannes en elke horrorfilm die je maar kunt verzinnen. Met de vetkuiven in de turbostand duiken The Sadists snel, hard en brutaal in een wereld waar regels plaats hebben gemaakt voor gruwelijke waanzin. Net als Alabama Chrome kent ook deze voorstelling weer veel livemuziek, humor en fysiek geweld. 

Sammi & The Highwaymen – Ricky Koole en Leo Blokhuis
Wanneer: 21 juli t/m 25 juli
De lucht trilt van de hitte in het warme zuiden van de VS. Op de porch zit de zangeres. Ze zingt een lied van zinderend verlangen. Zangeres Sammi Smith scoorde haar grootste hit in 1970. Het zijn de hoogtijdagen van de outlaw countrymuzikanten: Johnny Cash, Willie Nelson, Kris Kristofferson en Waylon Jennings. Zij noemen zich later the Highwaymen. Terwijl Nashville in de ban is van de gelikte en gladgeschuurde country zingen Sammi en de mannen rauwe, eenzame liedjes.

Ricky Koole staat samen met Leo Blokhuis en muzikanten Wouter Planteijdt, Alan McLachlan/BJ Baartmans en JJ Goossens in de Circustheatertent. Samen brengen ze meeslepende liedjes en een handvol goede verhalen.

Ten Damme & Ratzke on the Rocks – Ellen ten Damme & Sven Ratzke
Wanneer: 27 juli t/m 31 juli
De grootste tent op de Parade is voor vijf dagen het domein van twee geboren theaterbeesten. Ellen ten Damme en Sven Ratzke bundelen hun krachten in een show vol sensueel rockcabaret, met een vleugje Las Vegas. Terwijl de viermansband de sterren van het tentdak speelt, dwingen Ten Damme en Ratzke elkaar tot het uiterste.

En meer...
Behalve deze combinaties tussen theater en muziek zijn er elke dag rond 23.00 uur ook live-optredens op de Parade. Op zaterdag 21 juli kun je naar akward i, één van de betere singer-songwriters in Nederland. Singer-songwriter Leine, die we vorig jaar nog veelbelovend noemden, speelt zelfs twee keer: op zondag 22 juli en dinsdag 31 juli.

Thee Corned Beat
is de perfecte band voor een zaterdag. Het viertal uit Amersfoort laat hun voorliefde horen voor de aanstekelijke three-chord garagepunksong. En op vrijdag 3 augustus de feestelijke vooroorlogse blues en jazz van Maison du Malheur.

Het volledige muzikale programma:

vrijdag 20 juli 2012: Johnny’s Rattle Shakin’ Bluesband + Rumbadama
zaterdag 21 juli 2012: awkward i + Hausmagger
zondag 22 juli 2012: Leine + Gerrit de Boer
maandag 23 juli 2012: Divera (Vera van de Poel) + Tromp & McLachlan
dinsdag 24 juli 2012: Tangarine + Tigre Blanco
woensdag 25 juli 2012: Beatrice van der Poel + Vonder and Bloom
donderdag 26 juli 2012: Ape Not Mice + Bonthond
vrijdag 27 juli 2012: Cirque Valentin + Page
zaterdag 28 juli 2012: Thee Corned Beat + Eddie’s Elektro Shop
zondag 29 juli 2012: Beatrice van der Poel + The Epstein
maandag 30 juli 2012: A Song Journey + Tromp & McLachlan
dinsdag 31 juli 2012: Leine + Hidden Agenda Akoestic
woensdag 1 augustus 2012: Rita Zipora + Steye
donderdag 2 augustus 2012: Gerrit de Boer + Tangarine
vrijdag 3 augustus 2012: De Dopegezinde Gemeente + Maison du Malheur
zaterdag 4 augustus 2012: VandeVenvanBommel + Eddie’s Elektro Shop 

Te zien: De Parade, vrijdag 20 juli tot en met zondag 5 augustus 2011 @ Moreelsepark, Utrecht

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht