Bodyfarm presenteert debuutalbum Malevolence in De Kelder Bodyfarm presenteert debuutalbum Malevolence in De Kelder

Purest of Pain verrast met volwassen podiumpresentatie en overtuigend spel

, Tekst en foto’s: Wouter van de Kamp

Bodyfarm presenteert debuutalbum Malevolence in De Kelder

Purest of Pain verrast met volwassen podiumpresentatie en overtuigend spel

Tekst en foto’s: Wouter van de Kamp ,

De release van 'Malevolence', het debuutalbum van de Amersfoortse deathmetalband Bodyfarm, heeft tot positieve recensies geleid. Vooral de buitenlandse metalblogs steken hun enthousiasme niet onder stoelen of banken. Vrijdag 6 juli presenteerde de band het album in hun thuisstad Amersfoort in poppodium De Kelder. Wij namen een kijkje.

Na een titelloze EP uit 2010 bracht het Amersfoortse Bodyfarm op 1 juni zijn eerste album uit: ‘Malevolence’. De heren brengen hun metal in een midtempo death variant, zoals we die bijvoorbeeld kennen van Hail Of Bullets en Bolt Thrower. Vanavond mogen zij openen voor het eigenzinnige, merkwaardige Melechesh uit Israël. Die laatste heeft een oriëntaalse slag aan black metal gegeven en is daarmee een vreemde eend in de bijt. Melechesh valt niet alleen op ten opzichte van de andere bands van vanavond, maar ook binnen het blackmetal genre in het algemeen. Met name het veelvuldige gebruik van genre-vreemde, Midden-Oosterse ritmes zorgt ervoor dat Melechesh zich door de jaren heen ontworsteld heeft aan de massa.

Er zijn deze avond nog twee andere bands die het voorprogramma verzorgen. Ten eerste het Leidse Nailgun Massacre dat het dode metaal voornamelijk uit de oude school vandaan haalt. Ten tweede het piepjonge, Utrechtse Purest Of Pain dat na een nominatie voor een 3voor12/Utrecht Award en een minitour door Frankrijk in het vooruitzicht, hard aan de weg timmert.

Gezien: Purest of Pain, Nailgun Massacre, Bodyfarm en Melechesh, vrijdag 6 juli 2012 @ De Kelder, Amersfoort

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht