‘Wisselvallige’ lazy Sunday afternoon in park Lepelenburg ‘Wisselvallige’ lazy Sunday afternoon in park Lepelenburg

Knus onder de paraplu én met een ijsje in de zon

, Tekst: Iris van Korven / Foto’s: Martin-Jan Gaasbeek

‘Wisselvallige’ lazy Sunday afternoon in park Lepelenburg

Knus onder de paraplu én met een ijsje in de zon

Tekst: Iris van Korven / Foto’s: Martin-Jan Gaasbeek ,

De hele zomer door organiseert Zimihc in samenwerking met Pollination zogenaamde Lazy Sunday Afternoons in Park Lepelenburg. Elke derde zondag van de maand kan men wegzakken in een luie stoel en gratis genieten van muziek en poëzie. Gewapend met een flinke dosis goede moed ging 3voor12/Utrecht er op 15 juli ook een kijkje nemen. Van een beetje regen smelten we immers niet.

Het leek niet zo’n luie zondag te worden zoals je je die wellicht had voorgesteld, maar volgens de website van Zimihc zou er te allen tijde een creatieve slecht weer oplossing zijn. Zodoende liet een select groepje mensen zich niet afschrikken door de barbaarse weersomstandigheden en hielden we elkaar aan het begin van de middag droog met de paraplu’s die werden uitgedeeld. Voorbijgangers stopten kort even om te kijken wat er gaande was, maar besloten toch weer snel hun route te vervolgen.

Enthousiast verwelkomt presentator en dichter Gijs ter Haar ons en vraagt hij ons te bevestigen dat het droog blijft alvorens hij de eerste act aankondigt. Zodra ‘zielzwerver’ Willem Jacobs nog geen minuut later het podium betreedt, begint het zachtjes te regenen. Hij begeleidt zichzelf op gitaar en wordt ondersteund, eveneens op gitaar, door Ivan van den Helder. Hanneke van Eijken, Wibo Kosters en Jolies Heij dragen vandaag hun gedichten voor. Vooraan bij het podium staan rijen stoelen waarop mensen aandachtig zitten te luisteren; verder naar achteren lijken hele (studenten?)woonkamers verplaatst naar het park. Bankstellen en kamerplanten representeren vandaag het ‘luie zondag’-gevoel.

Indifference doet er met zijn gypsyjazz alles aan ons het slechte weer te laten vergeten, maar het duurt nog tot iets voor vieren dat de zon doorbreekt in Park Lepelenburg. Indieband Sur Nilsson vraagt dan ook niet de applaudisseren voor hen, maar voor de zon. Jassen gaan uit; stoelen worden de goede richting in gedraaid en de ijskar wordt alsnog gereed gemaakt. Ook is het plotseling aanzienlijk drukker dan een uur terug. Hele gezinnen zijn neergestreken in het gras en picknickmanden worden tevoorschijn gehaald. Big band Justus sluit de middag af met zomerse soul- en jazznummers.

Dat een regenachtige zondag geen luie zondag kan zijn, hoort u ondergetekende niet zeggen. Een zondag in het park met een zonnetje op het voorhoofd is echter toch de meest aangename. A Lazy Sunday Afternoon bewees met deze editie hoe dan ook de moeite waard te zijn het slechte weer te trotseren. En zo bleek maar weer eens: de aanhouder wint.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht