Weekagenda week 35 Weekagenda week 35

Knalland BBQ Concert, BLOKfest, The Black Atlantic, Steve Lake & GW Sok

, Tekst: Redactie 3voor12/Utrecht

Weekagenda week 35

Knalland BBQ Concert, BLOKfest, The Black Atlantic, Steve Lake & GW Sok

Tekst: Redactie 3voor12/Utrecht ,

Onze tips van deze week vinden allemaal op zaterdag plaats. Lastig kiezen en combineren dus. Misschien helpt het dat BLOKfest in Amersfoort is en het Knalland BBQ Concert en The Black Atlantic in Utrecht. Zondag staat trouwens in het teken van het Uitfeest, de traditionele opening van het Utrechtse culturele seizoen. Maar daarover later deze week meer.

Wat: Knalland presents: BBQ Concert
Wie: Mevrouw Tamara, Dyzack en HalfWay Station
Wanneer: zaterdag 1 september 2012 (18.00 uur)
Waar: Kanaleneiland, Rooseveltlaan 503
Schade: gratis

Waarom: Knalland is een muziekproject van muzikanten uit de wijk Kanaleneiland. Kunstenaars, videomakers en allerlei soorten muzikanten proberen een groot multidisciplinair kunstwerk in het leven te roepen dat bestaat uit een cd, een website, videoclips en een albumpresentatie met visuals. Initiatiefnemers zijn onder andere Casper Adrien van Oh, Brave Wide Eyes en Tommy Ebben. Na twee eerdere lunchconcerten te hebben georganiseerd is het nu tijd voor een zomers feestje: een BBQ Concert. Op zaterdag 1 september gaat de barbeque aan op de Rooseveltlaan 503 en wordt er opgetreden door Dyazack (!), Mevrouw Tamara en HalfWay Station. Meer acts worden binnenkort bekend gemaakt. Bij de barbeque is er ruimte voor maximaal 150 gasten. Wees er dus op tijd bij!                  

Wat: BLOKfest
Wie: o.a. Hoodie, Cardboard Motel, Tundra, Spenk, We Are The Knight en Aaumffie
Wanneer: zaterdag 1 september 2012 (van 14:00 tot 00:00 uur)
Waar: Burgemeester Brouwerplantsoen, Amersfoort
Schade: € 5,-

Waarom: In Kort Utrechts Popnieuws 28 berichtten we al over het nieuwe Amersfoortse festival BLOKfest. Op zaterdag 1 september tovert Per Expressie het Burgemeester Brouwerplantsoen van 14.00 tot 22.00 uur om tot een creatief festivalterrein waar plek is voor muziek, dans, theater, beeldende kunst, videokunst, fotografie, mode en nog veel meer. Inmiddels is het muziekprogramma rond. Er wordt gespeeld en/of gedraaid door onder anderen Hoodie, Cardboard Motel, Tundra, Spenk, We Are The Knight en Aaumffie. Entree is € 5,- maar je kunt het festival ook steunen met € 10,- via Voor de Kunst.

Wie:
The Black Atlantic + The Subhuman
Wat: melancholieke folk
Wanneer: zaterdag 1 september 2012 (19.30 uur zaal open)
Waar: Tivoli de Helling
Schade: € 11,-

Waarom: Drie jaar geleden zagen we hoe The Black Atlantic hun tweede album Reverence For Fallen Trees presenteerde in een halfvol dB's. Vrij snel daarna begon de Groningse band aan een steile klim omhoog. Een deel van de publiciteit ging over het feit dat het album gratis te krijgen was. Maar het grootste deel ging – terecht – over de klasse ervan. De melancholieke folk raakte meerdere snaren. In de afgelopen drie jaren heeft de band keihard gewerkt: talloze buitenlandse tours bracht hen onder andere naar China en de Verenigde Staten. Begin dit jaar is de EP Darkling, I Listen verschenen. Een ander geluid, waarmee de band wat ons betreft weer een volgende stap heeft gezet. Voorprogramma in De Helling is de Utrechtse singer-songwriter-knutselaar The Subhuman. Hij heeft net een nieuw album uitgebracht, waarover je in Kort Utrechts Popnieuw 34 meer kunt lezen.

Wie: Steve Lake (zounds UK), G.W. Sok (The Ex), Harold Schellinx en Leonor Jonker
Wat: punk & poetry
Wanneer: zondag 2 september 2012 (20.30 uur zaal open)
Waar: ACU
Schade: € 5,-

Waarom: Een mooie afsluiter voor de zondag waarop het nieuwe culturele seizoen van start gaat: punk en poetry in ACU. Steve Lake is frontman en zanger van het Engelse Zounds, maar speelt vanavond een akoestische set alleen op gitaar. Een andere – weliswaar voormalige – frontman is G.W. Sok. Hij heeft jarenlang in The Ex gespeeld, en ook hij doet het vanavond alleen. Verder zijn er voordrachten van de Lebowski-auteurs Harold Schellinx, Peter Haas, Peter Mertens en Leonor Jonker (bekend van het boek No Future Nu).

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht