Weekagenda week 34 Weekagenda week 34

Public Enemy, Anne Soldaat, Jacuzzi Boys, Dikke Vette Funky festival, Festafette, Recycle festival

, Tekst: Redactie 3voor12/Utrecht

Weekagenda week 34

Public Enemy, Anne Soldaat, Jacuzzi Boys, Dikke Vette Funky festival, Festafette, Recycle festival

Tekst: Redactie 3voor12/Utrecht ,

Woensdag de 22e staat zomaar ineens Public Enemy in Tivoli Oudegracht. Mooie kans om deze legendarische hiphopcrew die al 25 jaar meegaat, nog een keer aan het werk te zien. Daarnaast kijken we vooral uit naar de vrijdag. Om 17.00 geeft Anne Soldaat in Plato een voorproefje van zijn nieuwe album en ’s avonds gaan wij naar dB’s waar de Jacuzzi Boys fijne garagerock liedjes zullen spelen. Check ook onze andere tips in deze weekagenda!

Wie: Public Enemy
Wat: old school hiphop
Wanneer: woensdag 22 augustus 2012
Waar: Tivoli Oudegracht
Schade: € 29

Waarom:
 De legendarische hiphopformatie Public Enemy maakte in de tweede helft van de jaren tachtig naam met maatschappijkritische teksten en militante producties. Debuutalbum Yo! Bum Rush the Show en de opvolger It Takes a Nation of Millions to Hold Us Back slaan in als een bom en zijn niets minder dan mijlpalen. Binnenkort verschijnen er twee (!) gloednieuwe albums ter gelegenheid van hun 25-jarig jubileum. Reden genoeg voor een feestje aan de Oudegracht.


Wie: Anne Soldaat
Wat: instore optreden
Wanneer: vrijdag 24 augustus 2012 (17.00 uur)
Waar: Plato, Utrecht
Schade: gratis

Waarom:
 Het in 2009 verschenen In Another Life betekende een kleine doorbraak voor voormalig Daryll-Ann-gitarist Anne Soldaat. Het succes van dat album komt deels op het conto van Jason Falkner. De Amerikaanse producer en multi-instrumentalist  - en zwaar onderschatte solo-artiest – heeft het maximale uit de nummers van Soldaat gehaald. De samenwerking beviel beiden erg goed. Toen Soldaat voldoende liedjes af had voor een tweede album wist hij dan ook snel wat hij moest doen: wederom in het vliegtuig naar Los Angeles stappen om die liedjes samen met Falkner in te kleuren en op te nemen. Het zelfgetitelde Anne Soldaat verschijnt maandag 27 augustus. Op vrijdag geeft hij een voorproefje tijdens een instore in Plato. We hopen dat hij dan al een paar exemplaren van het nieuwe album bij zich heeft.


Wie: Jacuzzi Boys, Mozes and the Firstborn, Street Gnar
Wat: garagerock
Wanneer: vrijdag 24 augustus 2012
Waar: dB’s
Schade: € 8 (gratis voor Subbacultcha leden)

Waarom: Yes, de zomerstop van dB’s is eindelijk voorbij. En de eerste show die op de agenda staat is meteen een hele fijne binnenkomer. Jacuzzi Boys kun je zo in het rijtje Ty Segall, Mikal Cronin en Thee Oh Sees plaatsen. Bands die hun garage- en punkhart op de juiste plek hebben en daarbij ook nog eens ijzersterke liedje weten te schrijven. Hun meest recente album Glazin’ staat vol met aanstekelijke fuzzy popsongs. Hun hitjes inspireerden zes vrouwelijke fans tot een hilarische video die zelfs de Volkskrant en het AD haalde. Check hem op http://jacuzzigals.com/. De video is zo NSFW dat YouTube en Vimeo hem al weer verwijderd hebben. Maar ja, dat zijn dan ook Amerikanen. Als je deze week nog wat leuks wilt vertellen bij de koffieautomaat hoef je maar twee dingen te doen: deze video te bekijken en vrijdag naar hun show in dB’s gaan.


Wat: Festafette
Wie: Priya & Spyros, Fallow Deer, Kings of the Day, NY FAN en Ambitiebeesten
Wanneer: zaterdag 25 augustus 2012
Waar: Park Oudegein, Nieuwegein
Schade: gratis

Waarom: Het gratis festival Festafette viert samen met de inwoners van Nieuwegein het einde van de zomer(vakantie) op zaterdag 25 augustus in Park Oudegein. Het dagprogramma bestaat uit een Estafette, waarbij kleine groepen de Estafette van een klein uur lopen en op verschillende locaties in Park Oudegein verrast worden met korte optredens van verschillende kunst- & muziekdisciplines (starten om 14.00, 15.00, 16.00 of 17.00 uur). ’s Avonds vanaf 18.00 uur is het de beurt aan diverse acts: het Nieuwegeinse duo Priya & Spyros, de grooverock van Fallow Deer, Kings of the Day en NY FAN. De dj’s van Ambitiebeesten sluiten Festafette - en daarmee de zomer en bijbehorende vakantie – swingend af.


Wat:
Recycle Festival
Wie: o.a.Secret Cinema, Luna City Express, Milton Jackson, Mic Newman, Akkachar, Presk, Cardboard Motel
Wanneer: zaterdag 25 augustus 2012
Waar: Manitoba, Dodeweg 10a, Leusden (vlakbij Amersfoort) (vanaf 11.00 uur)
Schade: € 15 (€ 20 aan de deur)

Waarom: Op 25 augustus 2012 is de eerste editie van het Recycle Festival, midden in de natuur, net buiten Amersfoort. Het festival staat geheel in het teken van ‘the 3 R’s’. Reduce, Reuse and Recycle. Recycle Festival wil een sympathiek en maatschappelijk betrokken evenement zijn. Maar er is ook muziek.  Op drie verschillende podia kan gekozen worden uit de stijlen techno, house, jazz, reggae en dubstep. De line-up bestaat uit onder anderen Secret Cinema, Luna City Express (DE), Milton Jackson (UK), Mic Newman (AUS), Makam live, Erdbeerschnitzel live (DE), El Mundo & Satori, Unders, Cardboard Motel en Nachtbraker. Verschillende kunstenaars en creatieve vrijwilligers kleden het terrein aan en ook het publiek wordt om participatie gevraagd. Bezoekers kunnen op het festival creaties maken van restmateriaal. Daarnaast wordt er kleding ingezameld voor de Kledingbank Amersfoort.
 

Wat: Supernatural Dikke Vette Funky Festival
Wie: Buscemi, Nightmares on Wax, Smoove and Turrel, Tom Trago, Etienne de Crecy, Kraak en Smaak dj-set
Wanneer: zaterdag 25 augustus 2012
Waar: Stadsstrand Oog in Al (vanaf 12.00 uur)
Schade: € 22,50 (€ 30 aan de deur)

Waarom: Het Dikke Vette Funky festival is een fijne afwisseling tussen het rijke techno aanbod in Utrecht. Met meer funky, diepe en exotische muziek en een tropische cocktail in de hand wordt stadsstrand Oog in Al veranderd in een relaxte beachparty. Maar ook liefhebbers van space disco en jazz komen er aan hun trekken op de vier verschillende podia/area’s.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht