Weekagenda week 33 Weekagenda week 33

Stukafest tijdens UIT, Amon Amarth, Club Rivièra en A Lazy Sunday Afternoon

, Tekst: Redactie 3voor12/Utrecht

Weekagenda week 33

Stukafest tijdens UIT, Amon Amarth, Club Rivièra en A Lazy Sunday Afternoon

Tekst: Redactie 3voor12/Utrecht ,

Net als vorige week loopt het ook deze week nog niet storm op de Utrechtse podia. Logisch ook met Lowlands op het punt van beginnen. Toch hebben we nog vier heel verschillende optredens gevonden waarmee de thuisblijvers de week wel door komen.

 

Wat: Stukafest tijdens UIT
Wie: Mevrouw Tamara, Yesterday’s Men, Hello April en Ása
Wanneer: woensdag 15 augustus 2012 (vanaf 11.30 uur)
Waar: Uithof
Schade: gratis

Waarom: Stukafest Utrecht organiseert op woensdag 15 augustus vier gratis huiskamerconcerten in de buitenlucht. De huiskamersessies zijn onderdeel van de informatiemarkt van de UIT (Utrechtse Introductie Tijd) die op de Uithof wordt georganiseerd. Er zijn sessies van Mevrouw Tamara, Yesterday's Men, Hello April en Ása. Tamara van Esch speelde eerder al onder haar alter ego Mevrouw Tamara op deBeschaving en schopte het onlangs tot de finale van tv-programma De Beste Singer-Songwriter van Nederland. Afgelopen weekend stond ze nog op het podium van In Vervoering met Oh, Brave Wide Eyes. Yesterday's Men maakt theatrale op klassiek geïnspireerde, pop in de stijl van Elbow, Arcade Fire en Patrick Watson. De indiepopband Hello April bracht in april een debuutsingle uit, gevolgd door een muziekvideo, debuutplaat en een optreden op deBeschaving. En Ása neemt je mee langs pijn, hoop, geluk en liefde uit een ander bewogen leven. De sessies vinden plaats volgens dit schema: 12 uur: Asa, 13 uur: Hello April, 14 uur: Yesterday’s Menen om 14.30 uur Mevrouw Tamara.

De UIT viert ook nog drie feesten op het terrein van het University College Utrecht. Daar kun je onder andere Color Ones, Guy Corneille, DIO, Kraantje Pappie en Kraak en Smaak zien.
 

Wie: Amon Amarth
Wat: deathmetal
Wanneer: donderdag 16 augustus 2012

Waar: Tivoli
Schade: € 22,50

Waarom: De Zweedse deathmetalband Amon Amarth bestaat twintig jaar en viert dat met vijf concerten in Duitsland, Polen en Nederland. Amon Amarth is meer metal dan death, want hoewel de zanger zich de keel uit zijn lijf grunt, zitten er opvallend veel fraaie melodieën in het gitaarwerk verweven. In zijn teksten grijpt songschrijver Johan Hegg graag terug naar de Noorse mythologie en Vikingtijd. Een speciale gelegenheid vraagt om een speciaal concert, en daarom spelen de Vikingrockers twee sets met het beste uit hun carrière. Vooraf aan het optreden is er een meet & greet!

 


Wat: Club Rivièra
Wie: SHMLSS, El Maria, Jeff Solo
Wanneer:
 vrijdag 17 augustus 2012 (23.00 uur)
Waar: Tivoli Oudegracht
Schade: € 4 (gratis voor 0.00 uur)

Waarom: Club Rivièra geeft je de hele zomer lang op elke vrijdag disco, house, UK garage, electro, maar ook indie en dat allemaal door de fijnste DJ’s uit 030.
Voor twaalf uur mag je gratis naar binnen en daarna betaal je 4 euro. Tijdens deze editie wordt gedraaid door SHMLSS, Jeff Solo en El Maria.

 
Wat: A Lazy Sunday Afternoon
Wie: Joop Nolles, Babyface Nelson, AMMA en My Blue Van
Wanneer: zondag 19 augustus 2012 (vanaf 13.00 uur)
Waar: Park Lepelenburg
Schade: gratis

Waarom: Het wordt warm dit weekend. Erg warm. Wat is dan beter om met een kleedje en wat drankjes in Park Lepelenburg te duiken en te relaxen bij A Lazy Sunday Afternoon. Deze editie wordt verzorg door zanger-soundwriter-gitarist Joop Nolles, country-punk-rockband Babyface Nelson, de Keltische en Noorse folk van meidenband AMMA  en tenslotte My Blue Van met een combinatie van blues, soul rock & stoner. Er is poëzie door Patrick Prins. En verder zijn in het park natuurlijk de gebruikelijke spelletjes, ijsjes, picknick en het terras te vinden. Alles voor een perfecte luie zondag.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht