Weekagenda week 32 Weekagenda week 32

Club Rivièra, Florian Wolff + Port of Call, RAUW, Damien Jurado + Bowerbirds

, Tekst: Redactie 3voor12/Utrecht

Weekagenda week 32

Club Rivièra, Florian Wolff + Port of Call, RAUW, Damien Jurado + Bowerbirds

Tekst: Redactie 3voor12/Utrecht ,

Het waren mooie weekenden met Summer Darkness en In Vervoering. Deze week is wat rustiger. Dansliefhebbers komen goed aan hun trekken met Club Rivièra en RAUW. Voor de mensen die het graag wat rustiger aan doen, tippen we een huiskameroptreden van Florian Wolff en vooral de show van Damien Jurado en Bowerbirds, aanstaande zondag in Tivoli Oudegracht.

Wat: Club Rivièra
Wie: RipTide + St. Paul + Palmbomen
Wanneer: vrijdag 10 augustus 2012 (23.00 uur)
Waar: Tivoli Oudegracht
Schade: € 4 (gratis voor 0.00 uur)

Waarom: Club Rivièra lijkt een succes. Na een fijne reeks in de maand juli is augustus ook al weer toe aan de tweede editie van deze gloednieuwe clubavond die staat voor de festivalsound van 2012. Je krijgt disco, house, uk garage, electro, maar ook indie en dat allemaal door de fijnste DJ’s uit 030.

Voor twaalf uur mag je gratis naar binnen en daarna betaal je slechts 4 euro. De line-up voor deze editie is: RipTide, St. Paul en een DJ-set van Palmbomen. Ook de namen voor 17 augustus zijn al bekend: SHMLSS, Jeff Solo en El Maria.


Wat: RAUW
Wie: Strip Steve, Audionite, KiNK en Joost van Bellen
Wanneer: zaterdag 11 augustus 2012 (23.00 uur)
Waar: Tivoli Oudegracht
Schade: € 10

Waarom:
 Hoezo zomerstop? Joost van Bellen draait gewoon lekker door met RAUW. Op deze editie viert de Franse producer Strip Steve de release van zijn debuut-cd Micro Mega (verschenen op Boysnoize Records). Verwacht warme, soulvolle electro en house, hard en zacht, wild en rustig, mega en micro. Strip Steve neemt labelgenoot Audionite mee, met zijn aardedonkere newwave-electronica. De Bulgaarse dj/producer KiNK doet een liveset en hogepriester Joost van Bellen zelf kruipt natuurlijk ook weer achter de draaitafels.


Wie: Florian Wolff + Port of Call
Wat: huiskamerconcert
Wanneer: zaterdag 11 augustus 2012 (15.00 – 19.00 uur)
Waar: ergens in Utrecht
Schade: gratis

Waarom: Ook huiskamerconcerten gaan midden in de zomer gewoon door. Pollination heeft aanstaande zaterdag twee fijne singer-songwriters klaar staan: Florian Wolff en Port of Call. Florian Wolff heeft lang met band gespeeld maar probeert sinds januari van dit jaar zoveel mogelijk huiskamers aan te doen. In zo’n intieme setting komen zijn mooie liedjes ook prima tot hun recht. Achter de naam Port of Call gaat de jonge Leidenaar Pieter van Vliet schuil die afgelopen mei al indruk maakte met zijn optreden tijdens Le Mini Who? Entree is gratis en er zijn nog een paar plekjes. Aanmelden doe je hier: info@pollination.nl.

 
Wie: Damien Jurado + Bowerbirds
Wat: melancholische singer-songwriter
Wanneer: zondag 12 augustus 2012
Waar: Tivoli Oudegracht
Schade: € 13,50

Waarom: Singer-songwriter Damien Jurado maakt al een eeuwigheid melancholische singer-songwriteralbums waarbij zelfs ruwe bolsters wel eens een traantje weg pinken. Zijn laatste twee albums zijn anders: meer een bandgeluid – de invloed van producer Richard Swift – en minder droefgeestig. Zelf noemt hij zijn laatste album Maraqopa het licht aan het eind van de tunnel. Zijn oude albums leverden bijna consequent goede recensies op maar de nieuwe richting valt helemaal in goede aarde met een wat groter publiek als resultaat. Dat hij in Tivoli Oudegracht staat zegt dan ook wel iets over zijn nieuw verworven roem. Ook een goed idee van Tivoli om het optreden semi-seated te laten zijn. Dit exclusieve optreden is de laatste kans om Jurado dit jaar nog in Nederland te zien. En met de indiefolk van Bowerbirds als voorprogramma is er nog een extra reden om te gaan. Doen dus!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht