Sympathiek Festafette komt moeizaam uit de startblokken Sympathiek Festafette komt moeizaam uit de startblokken

Sterke optredens trekken weinig publiek

, Tekst: Redactie 3voor12/Utrecht / Foto’s: Patrick Binnekamp

Sympathiek Festafette komt moeizaam uit de startblokken

Sterke optredens trekken weinig publiek

Tekst: Redactie 3voor12/Utrecht / Foto’s: Patrick Binnekamp ,

Het idee achter Festafette is sympathiek. Organiseer een festival en vier samen met de inwoners van Nieuwegein het einde van de zomer(vakantie). Met een dagprogramma voor zowel jong als oud en een avondprogramma met vijf muzikaal verschillende acts werd in potentie een brede doelgroep aangesproken. Ook het weer liet zich ondanks onzekere voorspellingen van haar goede kant zien. Dat bleek echter niet voldoende om de inwoners van Nieuwegein te overtuigen: het mooie festivalterrein in Park Oudegein bleef tijdens deze eerste editie erg rustig.

Het Estafette-deel van het dagprogramma vond ‘s middags plaats. Kleine groepen liepen een estafette van ongeveer een uur en werden op verschillende locaties in Park Oudegein verrast met korte optredens. Wij haakten aan bij het avondprogramma dat bestond uit een regulier festival met optredens van het Nieuwegeinse duo Priya & Spyros, grooverock van Fallow Deer, alternatieve rock van Kings of the Day en electropop van NY FAN. De dj’s van Ambitiebeesten sloten Festafette swingend af. De acts lieten zich door de matige opkomst niet uit het veld slaan en gaven bijna zonder uitzondering sterke optredens. Er zijn legio voorbeelden van festivals die heel klein zijn begonnen. De tijd zal leren of dit ook een scenario is dat voor Festafette is weggelegd.

Gezien: Festafette met Priya & Spyros, Fallow Deer, Kings of the Day, NY FAN en Ambitiebeesten, zaterdag 25 september 2012 @ Park Oudegein, Nieuwegein

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht