Chillen tussen de bomen bij Recycle Chillen tussen de bomen bij Recycle

Nieuw festival stelt maatschappelijke betrokkenheid gelijk aan muziek

, Tekst: Redactie 3voor12/Utrecht / Foto’s: MartinJan Gaasbeek

Chillen tussen de bomen bij Recycle

Nieuw festival stelt maatschappelijke betrokkenheid gelijk aan muziek

Tekst: Redactie 3voor12/Utrecht / Foto’s: MartinJan Gaasbeek ,

Op 25 augustus 2012 vond midden in de Leusdense natuur de eerste editie plaats van het Recycle Festival. Het festival stond geheel in het teken van ‘the 3 R’s’: Reduce, Reuse and Recycle. Maar Recycle is meer dan een maatschappelijk betrokken evenement. Op drie verschillende podia kon geluisterd worden naar en gedanst worden op techno, house, jazz, reggae en dubstep. Ook konden de bezoekers op het mooi aangeklede terrein van restmateriaal eigen creaties maken. 3voor12/Utrecht nam een kijkje in de bossen bij Leusden.

Het festivalterrein van Recycle is gesitueerd op een zandduin in de bossen bij Leusden. Normaal huist daar de plaatselijke scouting, wat te zien is aan de vele van boomstammen en afvalhout gebouwde objecten op het terrein. De muzikale acts zijn over drie locaties verdeeld: een mainstage voor de grotere dj-acts, de ‘voorwaarts’-stage voor de kleinere dj-acts en een ‘live and dub’-stage waar de live-bands stonden. Overdag zijn er nog niet heel veel bezoekers op het terrein. Bij de main stage is het vooral na 20.00 uur lekker druk. De ‘live and dub’ is iets minder druk maar wel continu gezellig. De kleinere acts hebben het moeilijk om publiek te trekken: bij de ‘voorwaarts’-tent is het wat minder druk. Bij de live-tent was het wel even zoeken wie wanneer speelde. Volgens de planning zou E-motion tussen 18.00 en 19.00 uur spelen, maar uiteindelijk begint de band pas rond 20.30 uur om vervolgens anderhalf uur te spelen. Voor de volgende keer is een host misschien te overwegen.

Het recycle thema is overal op het festivalterrein aanwezig. Van gevonden plastic kan je sleutelhangers laten persen, er is een object van oude beeldschermen en je kunt zelf sieraden maken van oude fietsbanden. Daarnaast vertonen recycle-kunstenaars hun werk en wordt er kleding ingezameld voor de Kledingbank Amersfoort.

De eerste editie van Recycle was nog niet bijzonder druk bezocht maar verder goed georganiseerd. Op basis van de sfeer en de locatie verdient het festival eigenlijk wel een tweede editie. Dan mag er ’s avonds wel wat meer verlichting zijn. De sporadisch aanwezige tuinfakkels kregen dat nauwelijks voor elkaar.

Gezien: Recycle Festival met o.a. Secret Cinema, Luna City Express, Milton Jackson, Mic Newman, Akkachar, Presk en Cardboard Motel, zaterdag 25 augustus 2012 @ Manitoba, Leusden

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht