3VOOR12/Utrecht TV: De Club van februari

The Fudge, Mr. Polska, Aestrid en Eindbaas DJ Team zorgen voor een vette avond

Tekst: Sabine Schoppers / Camera en montage: Gerben Schmidt ,

Het videoverslag van de afgelopen Clubavond laat goed zien waar het om gaat bij de Clubavond: fantastische artiesten, een leuke sfeer en goede muziek. Ook de Club van februari 2011 was erg geslaagd!

The Fudge, Mr. Polska, Aestrid en Eindbaas DJ Team zorgen voor een vette avond

Afgelopen donderdag was het weer tijd voor de maandelijkse Club 3VOOR12/Utrecht in dB's. Het was een bijzondere editie, omdat het de eerste was van de nieuwe programmeurs. De programmeurs zijn helemaal goedgekeurd, want het was een geslaagde avond met een goede sfeer en gevarieerde muziek. Hieronder zijn de filmpjes van deze Clubavond te zien (Helaas kampte The Fudge tijdens hun optreden met wat technische  problemen die ze liever niet op video vereeuwigd zagen)..

De opener van deze avond is The Fudge, een soort mix van The Mars Volta, Queens of the Stone Age en nog heel veel meer dingen. Het podium is letterlijk te klein voor de zeskoppige band. De bandleden hebben weinig bewegingsruimte, maar dat let de band niet om helemaal los te gaan. Met hun verrassende en enigszins gekke muziek wordt het nergens saai. Helaas heeft de bassist tijdens het optreden wat problemen met zijn versterker, waardoor het einde enigszins chaotisch verloopt.

Basproblemen is iets waar Mr. Polska geen last van heeft, aangezien hij wordt ondersteund door Boaz van de Beats. Een naam die de man eer aandoet. Maar het draait dit optreden om Mr. Polska, de 3VOOR12/Utrecht Selecteert van deze maand, een titel die hij deze avond waar maakt. Met zijn leuke teksten en charisma wint hij al snel het publiek voor zich, waardoor dat tijdens het optreden lekker meedoet. Leo, labelgenoot van Mr. Polska en Boaz, doet ook een aantal nummers mee met zijn supersnelle rap.

Na Mr. Polska is het tijd voor iets totaal anders, de sfeervolle rock van Aestrid. Bo Menning wordt live bijgestaan door een erg vakkundige band waarbij vooral toetsenist/zangeres Tamara van Esch positief opvalt. De muziek van Aestrid is erg gevarieerd: ze kent rustige momenten waarbij het publiek heerlijk weg droomt, waarna het ruw weer wakker wordt geschud door een harder stuk. Hierdoor blijft de band het hele optreden boeien.

Club 3VOOR12/Utrecht staat bekend om haar grote variatie en dat zit ook deze avond wel snor. Want na geschifte muziek, Poolse hiphop en dromerige rock treedt Eindbaas DJ Team op, masters van de chiptunes. Het publiek moet duidelijk even wennen aan deze vreemde muziek, waarvan je zin krijgt in een spelletje Mario. Maar na een aantal nummers en wat ’covers’, zoals een chiptune versie van Michael Jackson's 'Thriller' wordt er toch stevig gedanst. Een apart, maar leuk einde van de avond!

Gezien: Club 3VOOR12/Utrecht met The Fudge, Mr. Polska, Aestrid en Eindbaas DJ Team, donderdag 24 februari 2011 @ dB’s