Novack verkozen tot meest veelbelovende Utrechtse artiest van 2010

Ook prijzen voor I am Oak, Blaudzun, Bram Hakkens en Eerste Hulp Bij Plaatopnamen bij 3VOOR12/Utrecht Awards

Tekst: Redactie 3VOOR12/Utrecht / Foto: Arne Coomans ,

Afgelopen zaterdag werden in EKKO de jaarlijkse 3VOOR12/Utrecht Awards uitgereikt. Novack sleepte de prijs voor meest veelbelovende Utrechtse artiest in de wacht. Lees hier wie de winnaars in de vijf categorieën zijn.

Ook prijzen voor I am Oak, Blaudzun, Bram Hakkens en Eerste Hulp Bij Plaatopnamen bij 3VOOR12/Utrecht Awards

Afgelopen zaterdag werden in EKKO de 3VOOR12/Utrecht Awards uitgereikt. Tijdens dit jaarlijks terugkerende Awards Gala ging Novack naar huis met de Award voor meest veelbelovende Utrechtse artiest. Het prijzenpakket bestaat uit een fotoshoot met de popfotograaf Tom Roelofs, een dvd-registratie in de New Ground Studio, een unieke kraakbox, een biologisch bierpakket van Utrechtse brouwerij de Leckere en een felbegeerde Vockingworst.

Op de door Waldo Volmer gepresenteerde avond werden nog vier andere Awards uitgereikt. De jury, bestaande uit Norbert Pek (journalist), Marien Dorleijn (zanger/gitarist van Moss) en Arthur van der Werf (werkzaam in de muziekindustrie), heeft de uiteindelijke winnaars gekozen uit de namen die eerder door een nominatiecommissie geselecteerd werden. De juryrapporten zijn onderaan dit artikel te lezen.

De winaars van de 3VOOR12/Utrecht Awards 2010 zijn:

Meest veelbelovende Utrechtse artiest: Novack
Beste Utrechtse muzikant: Bram Hakkens
Beste Utrechtse album: I am Oak – On Claws
Beste Utrechtse live-act: Blaudzun
Beste Utrechtse initiatief/platform: Eerste Hulp Bij Plaatopnamen

Er werden in EKKO niet alleen Awards uitgereikt, ook werd er opgetreden. Mede-genomineerden The Medics trapten de avond af. Hun show werd gevolgd door een optreden van Belly Says. De avond werd afgesloten met een bijzonder optreden van hiphopcollectief Hof van Jaeden, waarbij de hele crew, bestaande uit onder ander J.A.E. en Ongezond, samen het podium betrad. Hou de site in de gaten voor het volledige verslag van het Awards Gala.

JURYRAPPORTEN

Meest veelbelovende Utrechtse artiest: Novack
De winnaar van de 3VOOR12/Utrecht Award voor meest veelbelovende Utrechtse artiest is een band waar de jury volgend jaar veel van verwacht. Hun tijdloze geluid viel de jury meteen op en met het tekenen van een distributiedeal bij een grote platenmaatschappij staat niks hun succes meer in de weg. Zowel live als op plaat staat de band als een huis. Het nieuwe album is een mooi geheel, maar ook afzonderlijk van elkaar komen de liedjes tot hun recht.

Beste Utrechtse muzikant: Bram Hakkens
Deze veelzijdige muzikant heeft zich het afgelopen jaar definitief op de kaart gezet. Hij heeft bij veel verschillende artiesten in de band gespeeld en zijn kwaliteiten bewezen. Buiten dat hij een goede muzikant is, heeft hij net iets extra's waardoor hij boven de rest uitsteekt.

Beste Utrechtse album: I am Oak – On Claws
De jury heeft lang getwijfeld, maar is uiteindelijk gegaan voor een album dat direct een bijzondere sfeer en gevoel bij de luisteraar oproept. De liedjes van het album blijven nog lang in je hoofd rondspoken. Met dit album is instant kippenvel gegarandeerd. Dat het het debuutalbum is van de band maakt de prestatie des te specialer.

Beste Utrechtse live-act: Blaudzun
Deze band presteert het om live nog beter te zijn dan op plaat. Ze weten een optreden neer te zetten dat zowel als introvert als extravert te omschrijven is. De jury vindt dat ze op het podium oprecht en puur overkomen. De meeslepende muziek en performance weet het publiek te veroveren.

Beste Utrechtse platform/initiatief: Eerste Hulp Bij Plaatopnamen
Met zijn nimmer aflatende enthousiasme zet dit initiatief echt iets neer en kan het een belangrijke rol spelen voor beginnende muzikanten. Door de moderne en zeer bijdetijdse aanpak wordt een grote groep mensen bereikt. Door de ambitie en gedrevenheid vervult dit platform een voortrekkersrol en levert het een waardevolle bijdrage aan de muziekscene.