Weekagenda week 27 Weekagenda week 27

Rockabilly, M. Ward, Nieuwegein bruist en Willems Wondere Wereld

, Tekst: Casper Sikkema

Weekagenda week 27

Rockabilly, M. Ward, Nieuwegein bruist en Willems Wondere Wereld

Tekst: Casper Sikkema ,

Daar is-ie weer: een gloedjenieuwe weekagenda! Met onder andere een Geinig festival en een uit de klauwen gegroeid feestje van Willem.

Rockabilly, M. Ward, Nieuwegein bruist en Willems Wondere Wereld

Wie: Seatsniffers, Mischief, Dice Rebels
Wat: Rockabilly
Waar: dB’s
Wanneer: Vrijdag 3 juli

Al jaren zijn The Seatsniffers uit België een garantie voor een tof avondje onvervalste rootsrock. De contrabas, saxofoon en heerlijke swing brengt de liefhebber van dat soort malle fratsen zonder moeite terug naar de jaren vijftig en zestig. Wie graag wil geloven in vooruitgang en de zegeningen van glimmende welvaart, kan dB’s beter mijden deze avond. Naast het tot in de VS met lovende woorden overladen Seatsniffers zullen namelijk ook de localboys van Mischief en het naar Grease smakende Dice Rebels een heerlijke potje ouderwetse rockabilly komen spelen. De kans is overigens groot dat u deze avond Jeroen Boekhorst tegenkomt. Feliciteer hem. Trakteer hem. Adoreer hem. Met een tot op de millimeter uitgekiend schot was deze held afgelopen zondag persoonlijk verantwoordelijk voor de uitschakeling van uw vrienden (wij!) op het Cultuurtje Speciaal toernooi. PIJNLIJK!


Wie: M. Ward (support: Low Anthems)
Waar: Tivoli
Wanneer: Zaterdag 3 juli

Kent u Zooey Dechanel?  Amerikaanse actrice, vernoemd naar de mannelijke acteur uit Franny & Zooey van J.D. Salinger en volgens verschillende bronnen (voornamelijk onze dromen) de coolste chick op aarde? Nou, lucky bastard  M. Ward weet waarschijnlijk zelfs hoe ze ruikt. Hij nam vorig jaar namelijk met haar een zelfs door de mooie meisjes hatende smaakelite unaniem geprezen album op. Net iets minder jaloersmakend maar ook tof: Ward werkt samen met Conor Oberst en Jim James (My Morning Jacket). Toen zelfs Noel Gallagher liet zich ontvallen dat M. (Matt voor vrienden) zijn favoriete singer-songwriter is, sprongen wij DIRECT op de fiets om zijn recente album ‘Hold Time’ aan te schaffen. De hoge verwachtingen maakte Ward compleet waar. Begonnen met een four-track debuut en via hobbelige, piepende en schurende weggetjes vond Ward zijn weg naar dat wat ‘Hold Time’ is: een prachtig, gelaagd, emotioneel krachtig en weergaloos geproduceerd album vol juweeltjes en een cover van Buddy Holly. Mis het niet!


Wat: Geinbeat / Nieuwegein Bruist
Waar: Nieuwegein
Wanneer: Donderdag 2, vrijdag 3 & zaterdag 4 juli

Het jaarlijkse Geinbeat-festival in Nieuwegein pakt dit jaar indrukwekkend uit. Onder de naam ‘Nieuwegein Bruist’ zal drie dagen lang een onvoorstelbare variëteit aan cultuurvormen over de bewoners van dit fijne stadje worden uitgestort. De vijftienjarige band met bevriende steden Rundu (Afrika) en Pulawy (Polen) én het vijftienjarige bestaan van Geinbeat zelf waren voor de gemeente reden genoeg om de bevolking van Nieuwegein eens lekker te verwennen. Zo komt op vrijdag de 538 drive-in show langs, zal zaterdag een Afrikaanse dichter zijn poëzie voorlezen en komt zondag STEREO!, bekend van het televisieprogramma Rock Nation, het festival afsluiten. Ook aan de liefhebbers van dadaïstische maar melodieuze rock is gedacht: zaterdagmiddag vanaf drie uur speelt Klopje Popje. Als u altijd al eens een (geacteerde, dat wel) psychose van een overigens doodgrappige zanger van dichtbij hebt willen meemaken is dit een niet te missen kans!


Wat: Willems Wondere Wereld
Waar: hier
Wanneer: Zaterdag 4 juli

Willems Wondere Weiland. Tja, het klinkt toch een beetje als geuzennaam voor een lapje grond waar Willem (held van het dorp en beroepsplayer) elke avond zijn veroverde chicks mee naar toe neemt om ze introduceren in de wereld van tantristische rituelen en panfluitmeditaties. Toch is het dat niet! Nee, Willems Wondere Wereld is een festival met muziek, drank, gezelligheid en gratis entree. Acht jaar geleden ontstaan als (waarschijnlijk) behoorlijk geslaagd verjaardagspartijtje van Willem en inmiddels uitgegroeid tot evenement met vijftienhonderd bezoekers, een gevarieerde line-up en belangrijke huisregels. De mooiste: “Probeer een beetje om je medemens te denken. (Ik denk hierbij aan het ruig dansen op Heavy Metal).”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht