Weekagenda week 26 Weekagenda week 26

Onder Invloed Live! met Anne Soldaat en Tim Knol, Nouveau Noir, Tom Pintens, Woody & Paul en Jazz-a-Palooza

, Tekst: Marc van der Laan

Weekagenda week 26

Onder Invloed Live! met Anne Soldaat en Tim Knol, Nouveau Noir, Tom Pintens, Woody & Paul en Jazz-a-Palooza

Tekst: Marc van der Laan ,

Een nieuwe weekagenda met Onder Invloed Live, een duister dansfeest, Indiefolk, Nederlandstalige popmuziek en Jazz!

Onder Invloed Live! met Anne Soldaat en Tim Knol, Nouveau Noir, Tom Pintens, Woody & Paul en Jazz-a-Palooza

Wanneer: woensdag 24 juni
Wat: Onder Invloed Live
Waar: U Rock! Café, Loeff Berchmakerstraat
Wie: Anne Soldaat en Tim Knol

Waarom: Het concept van Onder Invloed zou bij de trouwe lezers bekend moeten zijn maar voor de zekerheid vatten we het nog even samen: muzikanten laten door het spelen van covers horen wie hen beïnvloed hebben. Dat dat bijzondere momenten oplevert is, behalve op de website, sinds een aantal maanden ook in U Rock! Café te zien. Daar kun je live meemaken hoe de muzikanten covers combineren met eigen werk. Deze maand staan Anne Soldaat en Tim Knol op het podium. Van Anne Soldaat hoeven we alleen nog maar te zeggen dat hij net een (terecht) zeer goed ontvangen album ‘In Another Life’ heeft uitgebracht en te wijzen op de release show in De Helling. Tim Knol is een talenvolle singer-songwriter die net de opnamen van zijn debuut album voor Excelsior aan het afronden is. De naam Grams Parsons is al meerdere keren in stukjes over hem genoemd. Benieuwd of dat ook daawerkelijk in zijn invloeden terug komt.

 

 

Wanneer: vrijdag 26 juni
Wat: Nouveau Noir Launch Party
Waar: dB’s, Cartesiusweg 90a
Wie: Fertile Reality & Zwarte Poezie & DJ Araglin

Waarom: Met ingang van vrijdag worden in dB’s onder de noemer Nouveau Noir elke twee maanden de beste (new) wave en gothic-rock van toen en nu gedraaid. Dat alles wordt aangevuld met de grootste alternatieve 80s-hits. DJ van dienst is Araglin. Maar behalve plaatjes krijg je elke editie ook nog twee bands. Deze editie zijn dat twee Nederlandse wave toppers. De invloeden van Fertile Reality (zie hun Myspace) lezen als een staalkaart van alle wave toppers uit de afgelopen 30 jaar. Zwarte Poezie uit Utrecht maakt Nederlandstalige new wave. Voor de wavers onder ons is dB’s deze vrijdag the place to be.

 

 

Wanneer: zaterdag 27 juni
Wat: Jazz-a-Palooza
Waar: Wijk C, Utrecht
Wie: Ape Not Mice, The Souldiers, Big Band Utrecht, Rare Groove Orchestra, Naald en Kraak, Mama’s Funky Flow en veel veel meer

Waarom: Jazz is niet een muziekstijl die hoog op de agenda van de gemiddelde 3VOOR12/Utrechter staat. Dat Jazz een hele brede stijl is waar voor iedereen iets tussen zit kunnen we zaterdag vanaf 15:00 tot in de late uurtjes meebeleven in Wijk C. Daar staan dan gratis 25 bands op 15 locaties. Wat er gespeeld wordt valt niet onder één noemer te vangen: salsa, merengue, samba, funk, pop, soul en blues, alles komt langs. Programmeur Ties Timmers tipt Mdungu (hele vette afrobeat) als één van de hoogtepunten. En wie na al die swingende bands nog niet stil wil staan kan na twaalven terecht in het SJU Jazzpodium waar Mama’s Funky Flow er voor zorgt dat de voetjes tot in de late uurtjes van de vloer gaan.

 

 

Wanneer: zaterdag 27 juni
Wat: Indiefolk
Waar: dB’s, Cartesiusweg 90a
Wie: Woody & Paul & Tim Knol

Waarom: Als je Tim Knol woensdag in U Rock! Café bij Onder Invloed Live hebt gemist krijg je binnen vier dagen een nieuwe kans om hem in een kleine zaal in Utrecht aan het werk te zien. En weet dan dat hij in de afgelopen maanden als voorprogramma van Johan alle grote zalen in het land al heeft aangedaan.

Maar headliners van de avond zijn  Woody & Paul die vanavond de cd release van hun ep ‘Rum on Board’ presenteren. Zoals de titel al verklapt gaat het om zeemansliederen. Passend bij traditionele songs is de stijl vooral stemmige folk maar ook oude blues, kroegliederen en lo-fi komen langs. De ‘echte’ presentatie vindt een dag na het optreden in dB’s plaats in het Labrehuis in Eindhoven, een opvang voor dak- en thuislozen. Die presentatie is echter alleen voor de gebruikers van het opvangcentrum te bezoeken. Is dat geen mooi idee in deze tijden van economische crisis en egocentrisme?

 

 

Wanneer: zaterdag 27 juni
Wat: Nederlandstalige popmuziek uit België
Waar: EKKO
Wie: Tom Pintens & awkward i

Waarom: Zijn grootste naamsbekendheid heeft Tom Pintens te danken aan zijn vele jaren als bandlid van Zita Swoon en meer recent als producer van het debuutalbum van Roosbeef. Anderhalf jaar geleden besloot hij om zich op zijn eigen muziek te richten. Dat resulteerde aan het begin van het jaar in zijn tweede soloalbum “Winter Maakt Ons Vrolijk”. Volgens zijn biografie een album vol liefde, seks, politiek en de vier seizoenen. Naar eigen zeggen maken hij en zijn band pure Nederlandstalige popmuziek op een manier zoals dat maar weinig gebeurt. “Veel Nederlandstalige muziek heeft toch een bepaald soort geluid. Wij maken echt pop.” In het voorprogramma staat awkward i, de band van Alamo Race Track bassist Djurre de Haan. Tijdens Fine Fine Music in De Helling speelde De Haan met zijn “simpele maar bloedmooie nummers”‘ de set van de avond. Dat belooft veel voor vanavond in EKKO.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht