Club 3VOOR12/Utrecht op 25 juni Club 3VOOR12/Utrecht op 25 juni

Met gratis optredens van Miss. Ippi, Kop & Ernst en Finally Punk

, Tekst: Redactie 3VOOR12/Utrecht

Club 3VOOR12/Utrecht op 25 juni

Met gratis optredens van Miss. Ippi, Kop & Ernst en Finally Punk

Tekst: Redactie 3VOOR12/Utrecht ,

Komende donderdag is het al weer de laatste Club 3VOOR12/Utrecht voor de zomer. Met op het podium van dB’s Miss. Ippi, Kop & Ernst en uit Austin Texas, Finally Punk! Alles bij elkaar een garantie voor een gevarieerde avond. Na een zomerstop in juli en augustus is Club 3VOOR12/Utrecht in september weer terug.

Met gratis optredens van Miss. Ippi, Kop & Ernst en Finally Punk

De Club 3VOOR12/Utrecht van juni staat voor de deur. Dat betekent drie gratis acts op de laatste donderdag van de maand in dB’s. Na de memorabele mei-editie sluiten we dit seizoen af samen met het Amsterdamse underground collectief Subbacultcha! Zij brengen het uit LA afkomstige all grrll post-punk damesgezelschap Finally Punk. Daarnaast staan freaky jazz folk van Miss. Ippi en hiphop van Kop & Ernst op het programma. Alles bij elkaar een garantie voor een gevarieerde avond.

Miss. Ippi is ontstaan nadat Berber Visser meer wilde doen met haar geluidjes en liedjes en in contact kwam met multi-instrumentalist Laurens van der Meulen. Hun eerste show speelden ze tijdens de viering van 10 jaar 3VOOR12 in Romein in Leeuwarden. De sprookjesachtige sfeer die ze met hun free-jazz en folk creëren (invloeden o.a.: Cocorosie, Joanna Newson, Bjork en Billie Holliday) beviel zo goed dat ze kort daarna werden uitgenodigd om een showcase voor de Grote Prijs van Nederland te doen. Die showcase leidde tot een plek in de finale voor singer-songwriters. Inmiddels opereert Miss. Ippi vanuit Utrecht en is dit een eerste kans om hen in hun nieuwe thuisstad te zien optreden.

Zowel MC Kop (ook in Nedertoon) als Dr. Ernst gaan al een tijd mee in de Amersfoortse hiphop-scene. Zoals dat wel vaker gebeurt in dat wereldje, wordt er op enig moment een poging tot samenwerking gedaan. En vanaf die dag was het AAN! Na de ‘ikhebeenplaatvoorjekop’-EP, hebben ze in april hun debuutalbum ‘Kopstoot’ gepresenteerd. Dat album bevat jazzy hiphop-beats van Dr. Ernst met daaroverheen de rauwe en lekker in het gehoor liggende rhymes van MC Kop. Na Amersfoort kan nu ook Utrecht kennis maken met dit duo.

Uit Austin Texas komt het all grrll post-punk damesgezelschap Finally Punk. Hun sporen hebben ze echter vooral verdiend in The Smell Club in LA. De korte, ritmische songs zijn mede beïnvloed door vroegere girl punk bands zoals The Slits, The Raincoats en ESG. Dat lijkt bijna geen toeval. Melodie en catchy stukjes gitaar worden afgewisseld met tegendraadse geluiden en tempo wisselingen. De zang is soms liefelijk en dan weer hard. Alsof ze zowel aan willen trekken als af willen stoten. Eén van hun andere shows op deze Europese tour is in het Doven Instituut van Manchester. Is dat een voorteken?

Na een zomerstop in juli en augustus is Club 3VOOR12/Utrecht in september weer teug met een heel nieuw productie team.

Wat: Club 3VOOR12/Utrecht
Wanneer: Donderdag 25 juni, 21.00 uur
Waar: dB’s, Cartesiusweg 90A / CAB-Rondom 100, Utrecht
Entree: 0 euro

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht