William Wixley neemt deel aan SENA Performers POPnl Award William Wixley neemt deel aan SENA Performers POPnl Award

Lezers van 3VOOR12/Utrecht kunnen zaterdag gratis mee

, Tekst: Marc van der Laan

William Wixley neemt deel aan SENA Performers POPnl Award

Lezers van 3VOOR12/Utrecht kunnen zaterdag gratis mee

Tekst: Marc van der Laan ,

De Utrechtse band William Wixley mag dit jaar in de Melkweg de strijd aan binden met dertien Nederlandse bands tijdens de SENA Performers POPnl Award. Lezers van 3VOOR12/Utrecht kunnen gratis bij De Melkweg naar binnen én worden gratis met een bus vervoerd naar Amsterdam.

Lezers van 3VOOR12/Utrecht kunnen zaterdag gratis mee

Bandwedstrijden zijn er in verschillende vormen en maten: lokaal, regionaal en provinciaal, maar ook landelijk. De Grote Prijs van Nederland is de belangrijkste landelijke wedstrijd. Maar de de SENA Performers POPnl Award wordt ook al voor het derde jaar  georganiseerd. Dertien Nederlandse bands, één uit elke provincie plus één uit Amsterdam, binden op zaterdag 29 augustus in De Melkweg in Amsterdam de strijd met elkaar aan.

De afgevaardigde voor Utrecht is William Wixley, die in 2008 winnaar was van de Grote Utrechtse Live Prijs. Andere bekende deelnemers zijn Clash of the Titans winnaar Marock and Roll voor Flevoland en Daily Bread voor Friesland.

Bijzonder aan de SENA Performers POPnl Award is dat de jury uit maar liefst veertig programmeurs bestaat. Die gaan gelukkig niet met elkaar in debat om te bepalen welke band het beste is; de formule om de winnaar te bepalen is simpeler. De band die tijdens de avond de meeste boekingen van de programmeurs binnenhaalt, wint de SENA Performers POPnl Award 2009. De winnaar krijgt een tour, die bestaat uit de geboekte optredens, en een prijzenpakket. Ook de andere bands gaan de optredens doen waarvoor ze geboekt zijn. In 2008 verzamelden de bands zestig optredens.

Als je William Wixley aan wil moedigen, kan dat. Lezers van 3VOOR12/Utrecht kunnen gratis bij De Melkweg naar binnen en worden gratis met een bus vervoerd naar Amsterdam. Het enige dat je moet doen is een mail sturen naar info@williamwixley.com onder vermelding van ‘bus’.

Te zien: SENA Performers POPnl Award @ De Melkweg, zaterdag 29 augustus.

 

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht