Sheriff Of Hong Kong... is er klaar mee Sheriff Of Hong Kong... is er klaar mee

Clash-winnaar 2008 speelde laatste show op Festival In Vervoering

, Tekst: Mike van Dooyeweert

Sheriff Of Hong Kong... is er klaar mee

Clash-winnaar 2008 speelde laatste show op Festival In Vervoering

Tekst: Mike van Dooyeweert ,

Sheriff Of Hong Kong gooit de handdoek in de ring. Op de MySpace vermeldt de band dat ze op zaterdag 29 augustus voor het laatst hebben opgetreden, op Festival In Vervoering. De reden van de breuk? Het aloude 'muzikale interesses' verhaal. Maar zanger Tom Meijer heeft muzikaal gezien nog wel het een en ander in petto.

Clash-winnaar 2008 speelde laatste show op Festival In Vervoering

Sheriff Of Hong Kong, afkomstig uit de omgeving van Soest en Baarn, won in 2008 de finale van bandcompetitie Clash Of The Titans. Wat al meteen opviel was de jeugdige leeftijd van de bandleden: destijds gemiddeld zeventien jaar. Vorig jaar viel de oorspronkelijke bezetting al uiteen: drummer Marnix Dorrestein  stapte uit Sheriff Of Hong Kong om vervolgens zijn eigen band 'Let's Go To Berlin' te beginnen. Ook bassist Harmen verliet de band.  

Zanger Tom Meijer maakte daarop een nieuwe start met andere bandleden: Joost en Remmert, beiden bekend van de band Taxi To The Ocean. Maar nu, ruim een jaar na het winnen van de Clash, houdt Sheriff het definitief voor gezien. "Ik wilde zelf nog doorgaan", licht Tom toe. "Maar de muzikale interesses lopen toch teveel uiteen." Hij benadrukt dat de relaties met de bandleden nog steeds goed zijn. 

Tom blijft intussen zeker niet stilzitten. Volgend jaar gaat hij studeren op het conservatorium in Amsterdam en om wat te oefenen met het opnemen van nummers, heeft hij op zijn eigen MySpace alvast wat solo-liedjes geplaatst. "Die zijn iets rustiger dan wat je van de band gewend bent." Uiteindelijk wil Tom wel weer gewoon een rockband beginnen.

Op zaterdag 29 augustus gaf Sheriff Of Hong Kong het laatste live optreden, op Festival In Vervoering in Amersfoort.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht