BBQ Biergarten Country Barndance met Tenderloin Trio en The Faraways BBQ Biergarten Country Barndance met Tenderloin Trio en The Faraways

dB's is aanstaande zaterdag even het broeierige Zuiden van de VS

, Tekst: Mirella Wobben

BBQ Biergarten Country Barndance met Tenderloin Trio en The Faraways

dB's is aanstaande zaterdag even het broeierige Zuiden van de VS

Tekst: Mirella Wobben ,

Eind van de vakantie blues? Nergens voor nodig! In dB’s wordt aanstaande zaterdag de vakantiestemming nog even verlengd c.q. dunnetjes overgedaan met een heuse BBQ Biergarten Country Barndance.

dB's is aanstaande zaterdag even het broeierige Zuiden van de VS

Op een piepklein buitenpodiumpje in de immer gemütliche Biergarten voor dB’s speelt het Amerikaanse Tenderloin Trio hilbilly countrymuziek die je rechtstreeks terugvoert naar het broeierige Zuiden van Amerika ten tijde van de jaren ’30 en ’40 van de vorige eeuw. Steinbeckiaanse muziek ten tijde van The Great Depression, een fenomeen waar wij hier tegenwoordig ook last van schijnen te hebben. Denk aan (hele oude) helden als “the Singing Brakeman” Jimmie Rodgers en de Carter Family met muzikale thema’s als murder ballads, geestverschijningen, drugs, overspel en meer van dat soort gezellige zaken. Bovendien beschikt het Tenderloin Trio over een geheim wapen in de vorm van de griezelig gierende Zingende Zaag bespeeld door de mysterieuze en lieftallige Molly McIntosh.

Opener van deze country barndance komt van het Utrechtse The Faraways dat voor deze gelegenheid als duo opereert. Met Ronald Visser, volgens AD/UN columnist Jerry Goossens “het grootste Utrechtse talent dat nooit is doorgebroken”,  en Jolanda Peeters beiden op zang en gitaar. Een samenstelling die volgens insiders klinkt als het vermaarde duo Gram Parsons en Emmylou Harris.

Naast muzikaal vertier komt de inwendige mens niets tekort met (vegetarische) karbonade op de BBQ en halve liter pullen bier.
Dus vergeet de recessie en hef het glas op de depressie!

Waar: dB’s, Cartesiusweg 90a / CAB-Rondom 100

Wanneer: Zaterdag 22 augustus
Aanvang BBQ 17.00
Aanvang Live-muziek 19.30

Gratis!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht