Kargadoor doet structureel aan lo-fi

Een intiem sfeertje dat bij de muziek past

Tekst: Mike van Dooyeweert ,

Het nieuwe culturele seizoen is inmiddels van start gegaan; ook cultureel centrum de Kargadoor heeft niet stil gezeten. Het centrum is gestart met een nieuwe, wekelijkse lo-fi avond: Lo-Friday. Komende vrijdag, 26 september, zijn er optredens van The Subhuman en Mastersolo uit Engeland. Coördinator Maurits Hagemans vertelt meer over het project.

Lo-fi en de Kargadoor: het is niet zo’n vreemde combinatie. Al regelmatig organiseerde het culturele centrum aan de Oudegracht indie en lo-fi-avonden, bijvoorbeeld in samenwerking met het Badmintone label. Maar nu worden door de Kargadoor deze indie, lo-fi en electronic avonden structureel georganiseerd, tijdens de wekelijkse Lo-Friday avonden. Op vrijdag 19 september beleefde het project de vuurdoop.

Volgens Maurits Hagemans, vrijwilliger bij de Kargadoor en coördinator van het Lo-Friday project, moet het jonge concertpubliek de Kargadoor nog zien te ontdekken. Daarom is hij bezig met een heuse promotiecampagne. “Door het verspreiden van Lo-Friday flyers en posters hopen we dat we toch iets bekender worden, zodat mensen onze optredens en dansavonden weten te vinden. Hier is vooral de sfeer het belangrijkst. Wij willen juist een intiem sfeertje creëren dat ook bij de muziek past.”

De nieuwe avond betekent niet het einde van de vroegere samenwerking met andere organisaties. “We willen regelmatig gezamenlijk met allerlei initiatieven de programmering van Lo-Friday vullen. Voor de editie van afgelopen vrijdag werkten we bijvoorbeeld samen met Ducktape.” Voor de aankomende weken staat onder anderen ook nog een samenwerking met de Popronde in de planning. De tweede editie van Lo-Friday wordt op vrijdag 26 september gehouden in de Kargadoor, aan de Oudegracht 36 in Utrecht. De entree bedraagt vijf euro en het eerste optreden begint om 21.00 uur. The Subhuman en Mastersolo zijn de optredende bands, de dj's van Indie Schmindie Soundsystem zorgen die avond voor de dj-set.