James Holden brengt de Helling in extase

Full Spectrum viert vierjarig verjaardagsfeestje in stijl

Tekst: Pim Brassien | Fotografie: Pauline Polak ,

Ter ere van de vierde verjaardag van Full Spectrum doet James Holden onze Utrechtse Helling aan. Een Helling die al een week van te voren stijf was uitverkocht. Met een bas die - zoals we van deze Tivoli-locatie gewend zijn - tot diep in je beenmerg doordreunt, geeft de zaal zich massaal over aan de hoofdact.

Ter ere van de vierde verjaardag van Full Spectrum doet James Holden onze Utrechtse Helling aan. Een Helling die al een week van te voren stijf was uitverkocht. Met een bas die - zoals we van deze Tivoli-loctie gewend zijn - tot diep in je beenmerg doordreunt, geeft de zaal zich massaal over aan de hoofdact.

Een paar uur eerder. De Hagenaar Dave Huismans, beter bekend als 2562, trapt de avond af met z'n dubstep. Toch net iets anders dan de muziek waar het merendeel vanavond voor is gekomen, maar het misstaat niet. Toch blijft het relatief druk in de rokersruimte en foyer. Om één uur lopen ze opeens en massaal leeg: James Holden heeft zijn plek achter de draaitafels geclaimd. Holden is in topvorm, dat blijkt vanaf het begin. Duidelijk goedgemutst brengt hij zijn geniale opbouwen die eindigen met het inkomen van een harde bas. De zaal springt op en neer en geeft zich volledig over aan de meester.

Als de tijd verstrijkt, en de hoeveelheid zonnebrillen in de zaal toeneemt, bewijst de DJ zich keer op keer met een briljante plaatkeus. Er wordt steeds dichterbij de boxen gedanst, en de zaal raakt verdwaald in Holdens melodieën. Drie en een half uur. Non-stop. Na James Holden heeft Nuno Dos Santos nog de zware taak om het over te nemen. Hij doet het op de enige juiste manier: de Utrechter gooit het BPM omhoog en knalt. De zaal schikt wakker uit de extase, en geeft de dj nog hun laatste energie. Het verjaardagsfeest van Full Spectrum is met vlag wimpel geslaagd.