Prayer for My Demo: Sheriff of Hong Kong, Nikki Kliks en This Leo Sunrise Prayer for My Demo: Sheriff of Hong Kong, Nikki Kliks en This Leo Sunrise

Utracks en 3VOOR12/Utrecht bespreken de beste demo’s van de maand

, Casper Sikkema,

Prayer for My Demo: Sheriff of Hong Kong, Nikki Kliks en This Leo Sunrise

Utracks en 3VOOR12/Utrecht bespreken de beste demo’s van de maand

Casper Sikkema, ,

In Utracks’ Prayer for My Demo komen iedere maand een uur lang de nieuwste releases voorbij. Geselecteerd door een vakkundig panel, zet 3VOOR12/Utrecht de beste drie releases van de uitzending op een rij.

Utracks en 3VOOR12/Utrecht bespreken de beste demo’s van de maand

In Utracks’ Prayer for My Demo komen iedere maand een uur lang de nieuwste releases voorbij. Geselecteerd door een vakkundig panel, zet 3VOOR12/Utrecht de beste drie releases van de uitzending op een rij. Sheriff of Hong Kong – Have you got the age Jong zijn kent zo zijn voordelen. Niet alleen is de wereld klein genoeg om hem later, bij voorkeur op een zonnige dag in mei, nog eens te veroveren; met de juiste attitude, genoeg talent en bergen onbezonnen ambities, levert het ook nog eens een hoop toffe liedjes op. Tintelfrisse Clash-winnaar Sheriff of Hong Kong beschikt over meer dan genoeg ‘jonge’ ingrediënten en legt daar met ‘Have you got the age’ een overtuigend bewijs van over. Dat de jongens weinig moeten hebben van oppervlakkig danstuig en ander puberleed, blijkt alleen al uit de stuiterende ritmes waar, zelfs met alle goede wil, bitter moeilijk op te dansen valt. Het is psychedelisch, maar ook punk en de welhaast schurende oprechtheid roept de vergelijking op met die andere coole en jonge knakkers van Be Your Own Pet. Knal zo door, jongens! Nikki Kliks – Peanutbutter Sandwich "Eigenlijk ben ik geleidelijk aan steeds meer met geluiden en minder met woorden gaan experimenteren", aldus Tifèn in een recent interview met 3VOOR12/Utrecht. Haar nieuwe project Nikki Kliks is van dat experimenteren het resultaat. Te horen aan Peanutbutter Sandwich is het een tot volle tevredenheid stemmende ontwikkeling. Buiten het keurslijf van de hiphop gebruikt de muzikale omnivoor Nikki Kliks de vrijgekomen ruimte met als wapen de veelzijdigheid van de moderne elektronische muziek. Peanutbutter Sandwich is niet alleen een vrolijkstemmend liedje, het is ook een positieve ontwikkeling voor een van Utrechts interessantere vrouwelijke artiesten. This Leo Sunrise – Hands Ernstig langzaam trekt in de verte een huifkar voorbij. Ver weg van de grote stad, de snelle wereld en het vluchtige leven zitten een paar mensen bij petroleumlicht dicht op elkaar. Geconcentreerd tokkelt er iemand op een banjo, speelt een ander viool en bezingt men gezamenlijk het verglijden van de tijd (en de liefde). Op de achtergrond zoemt het lome en tegelijk bijna onheilspellende harmoniumgeluid dit plaatje de nodige noodzaak toe. Want, hoe sloom, melancholisch en lo-fi alles ook mag klinken, ‘Hands’ van This Leo Sunrise is geen nummer om enkel bij weg te dromen. Ergens op een grote, licht vervallen boerderij vlakbij de Mississippi zal zo ongeveer de artistieke ziel van This Leo Sunrise liggen. Voor gejaagde Utrechters zoals u en ik is dat misschien ver weg. Zo ‘zen’ als This Leo Sunrise zullen we ook vast niet worden, na beluistering van ‘Hands’ hebben we in ieder geval wel het idee dat het kan. Check voor meer onthaasting vooral ook het onlangs uitgebrachte en gepast getitelde ‘Koewacht’.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht