GEM-meisje Anna drinkt gewoon bier GEM-meisje Anna drinkt gewoon bier

Maurits Westerik: “We gaan haar in de watten leggen”

GEM-meisje Anna drinkt gewoon bier

Maurits Westerik: “We gaan haar in de watten leggen”

GEM heeft een meisje: Anna (21) uit Amsterdam is na een slopend auditieweekend gekozen tot mascotte van de band. De Utrechters zochten een gezicht voor hun nieuwe album, dat 21 april uitkomt. "Het was liefde op het eerste gezicht"

Maurits Westerik: “We gaan haar in de watten leggen”

GEM heeft een meisje: Anna (21) uit Amsterdam is na een slopend auditieweekend gekozen tot mascotte van de band. De Utrechters zochten een gezicht voor hun nieuwe album, dat 21 april uitkomt. Maar liefst 500 vrouwen meldden zich naar aanleiding van de contactadvertentie. 250 mochten op auditie komen. Anna pakte de heren in met een zelfgemaakte hippe uitvoering van het bekende GEM-harnas. Volgens zanger Maurits Westerik was het liefde op het eerste gezicht: “Anna stapte binnen en verraste ons met haar outfit en uitstraling.”

Het aantal aanmeldingen was boven verwachting, vertelt Westerik. “We hebben echt van alles langs zien komen: dansjes, meisjes met dezelfde pakjes, er waren heel veel creatieve ideeën. We hebben in eerste instantie vooral geselecteerd op leeftijd. Niet jonger dan een jaar of zestien, niet ouder dan dertig. Er waren zelfs vrouwen van veertig bij, maar die hebben we niet uitgenodigd.” De afgewezen dames houden wel iets aan hun initiatief over: ze eindigen allemaal in de video van Look, de eerste single van het nieuwe album.  Regisseur Johan Kramer: “Ik heb nog nooit zo’n lange, maar ook geweldige casting meegemaakt. Het enthousiasme was zo overweldigend van alle deelneemsters en het moment dat Anna binnen kwam kun je eigenlijk nooit meer overdoen, dat was zo spontaan en bizar, wat er toen allemaal gebeurde. Het past trouwens toevallig ook goed bij de titel van de eerste song Look.”

Anna gaf eerlijk toe geen fan van het eerste uur te zijn, zegt Westerik. Ze hoorde single Look onlangs bij Eric Corton op 3VOOR12RADIO en besloot auditie te doen. Natuurlijk is ze door de band goed gescreend, maar van verborgen drugsverslavingen of schizofrenie is niets gebleken. “Het lijkt erop dat ze hele normale, gezonde dingen doet in haar leven”, zegt Westerik. De band heeft niet contractueel vast laten leggen slechts een zakelijke band met het GEM-meisje te hebben. “Juist niet”, lacht Westerik. “Dat is het hele avontuur!” GEM is logischerwijs zuinig op zijn meisje. En dus staat vanaf nu in de kleedkamer van GEM een fles bessenjenever naast de whisky? “Volgens mij drinkt ze gewoon bier, dus dat scheelt”, zegt Westerik. “Maar we zullen haar in de watten leggen. Anders zitten we straks met een blanco hoes!”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht