Nobody Beats the Drum brengt debuut op fiets naar platenzaak Nobody Beats the Drum brengt debuut op fiets naar platenzaak

“We zijn nu bezig met Litouwen en St. Petersburg”

Nobody Beats the Drum brengt debuut op fiets naar platenzaak

“We zijn nu bezig met Litouwen en St. Petersburg”

Een tijd lang leek Nobody Beats the Drum gedoemd om als eeuwig zijproject voor altijd aan de zijlijn te blijven staan. Het trio won in 2003 de Grote Prijs in de categorie dance, maar van een fatsoenlijk album kwam het nooit. Maar komend weekend komt toch debuutalbum Beats Work uit. Zou het dan nu toch gaan gebeuren voor Nobody Beats the Drum? “Het is al aan het gebeuren!”

“We zijn nu bezig met Litouwen en St. Petersburg”

Een tijd lang leek Nobody Beats the Drum gedoemd om als eeuwig zijproject voor altijd aan de zijlijn te blijven staan. Het trio – bestaande uit Jori Collignon, Sjam Sjamsoedin en VJ Rogier van der Zwaag – won in 2003 de Grote Prijs in de categorie dance, maar van een album kwam het nooit. Jori Collignon was druk als toetsenist van C-Mon & Kypski, Sjam speelde een tijdje in Zuco 103 en draait zelf regelmatig onder de naam $jammie the Money. Maar nu is daar ineens debuutalbum Beats Work. Zou het dan nu toch gaan gebeuren voor Nobody Beats the Drum? “Het is al aan het gebeuren!”, zegt Jori Collignon. "En een zijproject is het zeker niet, al was er wel sprake van conflicterende tijdsschema’s.”

Nobody Beats the Drum ontstond in de Utrechtse Boemklatsch scene, van oorsprong een hiphopcollectief. Maar Beats Work is alles behalve een hiphopplaat. Met hun debuut lijkt het trio eerder aansluiting te zoeken bij Joost van Bellens RAUW. “Sjam en ik kennen elkaar inderdaad uit een hiphopgroep, 6 Of Your Best Friends, maar de laatste jaren zijn we steeds breder geworden. Sjam heeft als dj wel contact met Joost, maar hij heeft ons nog niet op RAUW neergezet. Wat we uiteraard wel graag zouden willen”, zegt Collignon.

Maar Nobody Beats the Drum beperkt zich liever niet tot Nederland. “We denken dat er veel plekken op de wereld zijn waar we kunnen spelen”, zegt hij. “We zijn op dit moment bezig met Litouwen en St. Petersburg, we hebben vrienden in Engeland en de VS die het tof vinden wat we doen.” De groep heeft geen label om ze daar heen te brengen. “We doen alles zelf. We brengen ons album uit met 100% Halal, een videoproductiebedrijf. Een distributeur hebben we niet. We hebben de plaat zelf op de fiets naar de Plato gebracht en naar een paar coole platenzaakjes. Hopelijk verspreid het zich van mond tot mond en via internet. We hopen op aanbiedingen uit rare hoeken.”

Die ongedwongenheid lijkt het trio bewust te koesteren. Op de hoes staat het drietal verkleed als robots. “Rogier is een enorme knutselaar”, zegt Collignon. “Hij is twee weken bezig geweest om die pakken in elkaar te knutselen van oude printers en computers. Die robots komen ook terug in onze nieuwe videoclip. Dat wordt het nummer The Drum. Het is speciaal geschreven rond een script dat Rogier heeft gemaakt. Speels? Ja, het moet een beetje vrijblijvend blijven. We willen vooral veel lol maken en leuke ideeën verzinnen.”

Beats Work wordt vrijdag 29 februari gepresenteerd in EKKO in Utrecht en 1 maart in de Flexbar in Amsterdam.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht