Thijs Kuyken van I am Oak was vorige te gast bij de uitzending van Utracks. Morgen, donderdag 28 februari, zal I am Oak voor het eerst op een Utrechts podium staan, bij Club 3VOOR12/Utrecht in dB’s en daar is Kuyken best zenuwachtig om.

Thijs Kuyken van I am Oak was vorige week te gast bij de uitzending van Utracks. Morgen zal hij op het podium staan bij Club 3VOOR12/Utrecht: “Ik kreeg een berichtje op mijn Hyves. Via MySpace was 3VOOR12/Utrecht bij mij terechtgekomen en zodoende sta ik volgende week (donderdag 28 februari, red) in dB's." Kuyken beschrijft zijn muziek ‘folkie’. “Ik probeer zoveel mogelijk verschillende dingen te doen, maar het is meestal met een beetje een folkie ondertoon. Vaak met akoestische gitaar, een beetje singer songwriterachtig. Op MySpace zijn er al twee EP’s van I am Oak te beluisteren en te downloaden. “Ik had een oud keyboardje gevonden, dus ik dacht laat ik daar eens wat nummers mee gaan maken. Ik heb een aantal nummers opgenomen en daarvan een EP gemaakt. Hij is klaar, maar het is dus gewoon een thuis gemaakt dingetje.”

Een beetje zenuwachtig is Kuyken wel voor zijn optreden bij Club/3VOOR12. “Dit is mijn eerste echte show in Utrecht, ik heb wel wat huiskamerdingetjes gedaan, maar niet echt in een zaal. Mijn muziek is meestal een beetje melancholisch, een beetje droevig misschien. Dat is misschien de makkelijkste muziek om te maken. Een klein intiem optreden vind ik het leukste, want een optreden in een grote zaal is niet echt mijn ding. Mijn muziek is geen muziek om in een stadion te zingen.” Kuyken is wel van plan mensen te benaderen om in de toekomst samen te spelen: “Dan kan ik ook wat meer liedjes doen die ik al gemaakt heb, want niet alle liedjes die ik gemaakt heb, lenen zich om solo uit te voeren.”

Club 3VOOR12/Utrecht met I am Oak, Charlottefield en Mr Love And The Stallions dB's, donderdag 28 februari 2008 Aanvang: 21.00 uur Entree: gratis, wel reserveren, via club@3voor12utrecht.nl