Storybox in Engeland voor opnames met producer Elvis Costello Storybox in Engeland voor opnames met producer Elvis Costello

Opvolger ‘A Fool’s Attempt’ bevat meer piano

, Anne Broekman,

Storybox in Engeland voor opnames met producer Elvis Costello

Opvolger ‘A Fool’s Attempt’ bevat meer piano

Anne Broekman, ,

Op dit moment zit Storybox in Engeland voor de opnames van het vervolg op ‘A Fool’s Attempt’. Ze worden geproduceerd door Roger Bechirian die eerder met Elvis Costello werkte.

Opvolger ‘A Fool’s Attempt’ bevat meer piano

Op dit moment zit Utrechtse countrypop lieveling Storybox in Lincolnshire, Engeland voor de opnames. De opvolger van ‘A Fool’s Attempt’ staat gepland voor najaar 2008 en wordt geproduceerd door Roger Bechirian. Bechirian, bekend van grote namen als Elvis Costello en Tom McRae, benaderde de Utrechters van Storybox helemaal uit eigen beweging. “Hij had onze plaat gehoord en nam contact met ons op,” vertelt frontman Helge Slikker. Tegen de tijd dat de band een producer zocht voor het tweede album was de keus natuurlijk snel gemaakt. “Het is een hele eer om met Bechirian te werken. Hij zorgt voor een ruimtelijke sound, dat past goed bij ons.” Aldus Slikker. Storybox ontstond in 2005. Naar aanleiding van muziek voor de toneelproductie van Vernon God Little ging de band serieus te werk resulterend in debuutalbum ‘A Fool’s Attempt’ in 2006. Nu dus een stap verder in Engeland. Slikker wil nog niet te veel verklappen: “Het wordt wel iets anders, er komt meer piano in de liedjes.” In mei is de band weer terug in de Domstad voor een optreden op het Wilhelmina festival. Beluister het hele interview met Helge Slikker in Utracks.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht