Grotere Utrechtse rol op Bevrijdingsfestival smaakt publiek best Grotere Utrechtse rol op Bevrijdingsfestival smaakt publiek best

Geboorte van Utrechts podium in Griftpark reden tot juichen

, Benjamin van Vliet en Melvin Wevers,

Grotere Utrechtse rol op Bevrijdingsfestival smaakt publiek best

Geboorte van Utrechts podium in Griftpark reden tot juichen

Benjamin van Vliet en Melvin Wevers, ,

Het was al een bewonderenswaardig initiatief en pakte in de praktijk ook alleraardigst uit. De toevoeging van een tweede podium voor het familiefestival op 5 mei was een goede zet, de keuze voor een louter Utrechtse invulling was voor de hand liggend doch meesterlijk. En ook zonder overdreven avontuurlijke programmering wist het publiek het Utrechtse podium bijzonder goed te vinden.

Geboorte van Utrechts podium in Griftpark reden tot juichen

Voor de editie van 2005 kwam de organisatie van het Bevrijdingsfestival Utrecht met een primeur: in het Griftpark verrees niet alleen een tweede podium, het ging hier ook nog om een 'Utrechtse Bands Podium'. Dit uitstekende initiatief resulteerde volgens de presentator in 'een weergave van de beste muziek uit Utrecht'. Terugkijkend op het programma is dat een wel zeer boude bewering. De programmering was in handen van Jeroen Blekkenhorst, tevens programmeur voor Utrecht Speelt Uit en Utrecht Plugt Uit. Daarnaast doet hij ook boekingen voor een aantal bands. Het leek dan ook niet geheel toevallig dat twee van die bands een prominente plek innamen op het Utrechtse podium. Little Sweet Lilly en The Yearlings mochten het feest zelfs afsluiten. Niet direct handig, als je kritiek over belangenverstrengeling of één te grote vinger in de Utrechtse pop-pap, wilt voorkomen. Maar dat neemt niet weg dat The Yearlings wel een meer dan waardige afsluiter van het Utrecht-podium bleek. Het publiek genoot zichtbaar van dé Utrechtse americana-vertegenwoordigers. Ook de folkpunk van Circle J bewees zich als uitermate geschikt voor buitenfestivals. De rest van het programma, hoewel sterk wisselend qua niveau, mocht zich eveneens in grote belangstelling verheugen. De enige juiste conclusie is dan ook, dat de Utrechtse festivalpoot, ondanks de wat eenzijdige programmering, een doorslaand succes was. Een vervolg op 5 mei 2006 lijkt derhalve een zekerheidje.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht