Concerttip van de week: The Eternals, Schwarz en Zylinderkopf in dB's Concerttip van de week: The Eternals, Schwarz en Zylinderkopf in dB's

3VOOR12/Utrecht geeft fraai plaatwerk van Schwarz weg

Concerttip van de week: The Eternals, Schwarz en Zylinderkopf in dB's

3VOOR12/Utrecht geeft fraai plaatwerk van Schwarz weg

Wat krijg je als je Lee Perry dub en funky baslijnen mixt met de grillige indie van Tortoise? Dan krijg je de bijzonder spannende muziek van The Eternals. Aanstaande donderdag staat de band in dB's, bijgestaan door het Spaanse Schwarz en het Utrechtse Zylinderkopf.

3VOOR12/Utrecht geeft fraai plaatwerk van Schwarz weg

Wat krijg je als je Lee Perry dub en funky baslijnen mixt met de grillige indie van Tortoise? Dan krijg je de bijzonder spannende muziek van The Eternals. Aanstaande donderdag staat de band in dB's, bijgestaan door het Spaanse Schwarz en het Utrechtse Zylinderkopf. De heren van The Eternals uit Chicago brachten inmiddels al weer bijna een jaar geleden hun album 'Rawar Style' uit. Een grillige mix van opgefokte funk, krakende electronica en trippy vocalen. Van hoogst energiek tot laid-back. De baslijnen pompen diep en ongenadig en de drummer houdt een ijzig strak ritme aan. Enkele leden van de band speelden een paar jaar samen met leden van stadsgenoten Tortoise, en de invloed van die band is bij The Eternals duidelijk te horen. De groep heeft een uniek geluid, dat live vermoedelijk zonder enig probleem overeind blijft. De band wordt bijgestaan door een uit Spanje, genaamd Schwarz. De muziek van Schwarz is zo mogelijk nog afwisselender dan die van The Eternals. Binnen het nieuwste album ‘Arty Party’ gaat het van synthpop tot rustige indierock tot melodieuze gitaarpop, aangevuld met drones, krautrock, electro-psychedelica en noise. De live-reputatie van de band is uitstekend, dus dat belooft veel. En alsof de avond dan nog niet eclectisch genoeg is, kunt u ook nog eens gaan kijken naar Zylinderkopf. De Utrechtse groep speelde onlangs nog in de finale van The Clash of the Titans, de bandwedstrijd van dB's en maakt een bizarre mix van surf, reggae, instrumentale rock en ska. Om de daad bij de woorden van deze concerttip te voegen geeft 3VOOR12/Utrecht bijzonder fraai plaatwerk weg van Schwarz. Om precies te zijn: 2x ‘Arty Pary’ als cd, 2x ‘Arty Party’ op 10” vinyl. Om kans te maken op een van de fraaie exemplaren hoef je alleen maar het antwoord op de volgende vraag te mailen naar 3voor12@zomp.nl: - Welke Nederlandse band brengt zijn platen uit op het Spaanse Astro label, dat ook de muziek van Schwarz uitbrengt? Laat daarbij vooral weten of je geïnteresseerd bent in de vinyluitvoering, of in de cd.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht