Uitslag 3VOOR12/Utrecht en GUN-eindlijst bleek "too close to call" Uitslag 3VOOR12/Utrecht en GUN-eindlijst bleek "too close to call"

Niet Gem maar Solo wint verkiezing na meetelling verloren stembiljet

Uitslag 3VOOR12/Utrecht en GUN-eindlijst bleek "too close to call"

Niet Gem maar Solo wint verkiezing na meetelling verloren stembiljet

Wat is de grootste angst van iemand die de resultaten van een poll bekend maakt? Juist, inderdaad. Vraag dat maar aan de KRO. Is er iets gebeurd met de muziekpoll over het jaar 2004, die op initiatief van 3vOOR12/Utrecht en GUN magazine werd georganiseerd? Ehmm ja, we vrezen van wel.

Niet Gem maar Solo wint verkiezing na meetelling verloren stembiljet

Wat is de grootste angst van iemand die de resultaten van een poll bekend maakt? Juist, inderdaad. Vraag dat maar aan de KRO. Is er iets gebeurd met de muziekpoll over het jaar 2004, die op initiatief van 3VOOR12/Utrecht en GUN magazine werd georganiseerd? Ehmm ja, we vrezen van wel. Programmeur Waldo Volmer van De Kelder wees ons er terecht op dat zijn lijstje niet was meegeteld voor de einduitslag. Hoewel wij kunnen gissen naar de oorzaken van ons verzuim, rest ons niets anders dan onze welgemeende verontschuldigingen aan te bieden. En om vroeg in het jaar niet meteen te belanden in een regelrechte Poll-Gate gaan we meteen over op acute rectificatie. Je kunt er natuurlijk donder op zeggen: Waldo's topvijf was van dien aard dat de einduitslag significant verandert. Was er eerder sprake van een nek-aan-nek race tussen Gem en Solo, zoals nu blijkt was de overwinning van Gem 'too close to call'. Een grondige 'recount' en inspectie van ingeleverde stembiljetten leert ons dat Solo er alsnog met de buit vandoor gaat. Verder doen Taxi to the ocean en Polarex goede zaken: zij worstelen zich los van Sandusky en We vs. Death. De druiven zijn - toegegeven - het zuurst voor Roy S., die zijn plaats nu moet afstaan aan Paper Moon. Vandaar zijn eervolle vermelding onderaan de lijst. 1. Solo – Songs ‘n sounds (34 punten) 2. Gem – Tell me what's new (31 punten) 3. C-mon & Kypski – Static traveller (21 punten) 4. The Yearlings – Utrecht (16 punten) 5. Stilettos – Making history by repeating it (15 punten) 6. Polarex – Metro linea 3 (14 punten) 7. Taxi to the ocean - Sunday longplay (13 punten) 8. Sandusky – idem (10 punten) We vs. death/Green concorde – 9-song split 10. Paper Moon - Brittle hearts (7 punten) Eervolle vermelding: Roy S. – Make it so (6 punten)
advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht