Utrecht nog niet klaar voor RAUW en vice versa Utrecht nog niet klaar voor RAUW en vice versa

Nieuw party-concept lijkt na derde keer nog niet thuis in Tivoli

, Suzanne Verhoog

Utrecht nog niet klaar voor RAUW en vice versa

Nieuw party-concept lijkt na derde keer nog niet thuis in Tivoli

Suzanne Verhoog ,

Gisteravond vond voor de derde maal RAUW plaats in Tivoli. Wat in Amsterdam in de trendy Club 11 een doorslaand succes is, wil in Tivoli maar niet aarden. Matige dj’s, weinig enthousiast publiek, en het vluchtige optreden van Whitey zette ook niet echt zoden aan de dijk. Kortom een matig RAUW-avondje deze keer.

Nieuw party-concept lijkt na derde keer nog niet thuis in Tivoli

De avond begon leuk met de winnaars van de Extreme DJ Make-Over wedstrijd: dj's Saint en Wake-Up. Beide dj’s in spé stonden volledig in het nieuw gestoken en goed gekapt achter de draaitafels. Het tweetal had de smaak zeker te pakken en dat was ze ook aan te zien. Af en toe werd een beetje teveel voorzichtigheid betracht, en hier en daar viel er een steekje, maar de lekkere stevige techno/electro beats overheersten. Beide dj’s hebben, zonder ook maar ooit achter de draaitafels te hebben gestaan, binnen een maand middels een aantal workshops de fijne kneepjes van het dj vak geleerd om deze vervolgens in de Tivoli in praktijk te brengen. De volgende dj had zeker iets kunnen leren van deze kersverse dj’s.

Dj Meneer de Bruin leek van mixen geen kaas te hebben gegeten en de ene overgang was nog absurder dan de andere. Een mixcursus zou hem zeker niet misstaan. Het minder selectieve publiek wist de muziek deels te accepteren. Een grote groep twijfelaars stond echter onzeker om de dansvloer heen te wachten tot er iets zou gebeuren. De legendarische Londense club promotor, organisator en dj Sean McLusky gaf wat verlichting en draaide stukken beter, maar week desalniettemin qua muziekstijl weinig af van het hardere kale techno-beukwerk van de voorganger.

Vol verlangen wachtte het publiek op de verlichting die de veelbelovende live-act Whitey wellicht zou bieden. Whitey baarde vooral opzien met zijn 3 tracks tellende EP ‘Leave Them All Behind’. Het debuutalbum ‘The Light at the End of the Tunnel is a Train’ verschijnt in maart en wordt nu al als één van de toppers van 2005 gezien. Helaas is er vanavond weinig te zien van al dat vermeende talent. Aan de drummer, gitarist en bassist ligt het niet, die gaan als woeste beren tekeer en rocken zich suf op de vele electrosampletjes. Whitey daarentegen staat er wat onverschillig bij en schreeuwt af en toe iets onverstaanbaars in zijn microfoon. De zang lijkt nergens op en de band moet het hebben van gitaar, bas en drum. Het is bijna niet voor te stellen dat Whitey het liefst alleen optreedt.

Na amper 30 minuten te hebben gespeeld is het hardrockfestijn voorbij en laat RAUW-organisator, host van de avond en prof Joost van Bellen zien hoe het wel moet. Hij draait als vanouds lekker van alles en nog wat aan elkaar.

RAUW met live Whitey, dj’s Joost van Bellen, Sean McLusky, Meneer de Bruin, Wake-Up en Saint
Gezien: Tivoli, zaterdag 12 februari 2005

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht