Genieten van singer-songwriters d’oemp, Pien Feith, Roy S. en Jascha Genieten van singer-songwriters d’oemp, Pien Feith, Roy S. en Jascha

Relaxte zondagmiddagsfeer tijdens Muziekmatinee in De Kelder

, Rosa Smit,

Genieten van singer-songwriters d’oemp, Pien Feith, Roy S. en Jascha

Relaxte zondagmiddagsfeer tijdens Muziekmatinee in De Kelder

Rosa Smit, ,

Het Amersfoortse poppodium De Kelder beleefde zondagmiddag de tweede Muziekmatinee van dit jaar. Terwijl de vorige editie in het teken stond van vuige rock ’n’ roll, was het nu de beurt aan een viertal singer-songwriters om de muziekmiddag te verzorgen. En dat deden d’oemp, Pien Feith, Jascha en Roy S. met verve.

Relaxte zondagmiddagsfeer tijdens Muziekmatinee in De Kelder

Wellicht lagen de meeste mensen thuis nog hun roes uit te slapen, want erg druk was het er niet. Dit maakte de sfeer er echter niet minder om. Doordat er kuipstoeltjes in de zaal waren opgesteld, werd het voor de meeste mensen een lekker lui concert. d’oemp, die deze middag aftrapte, zei het leuk te vinden als iedereen vooraan kwam zitten. Daar werd meteen gehoor aan gegeven. Wie een stoel bemachtigde, kon zo letterlijk op de eerste rang gaan genieten. D’oemp, ook wel bekend als leadzanger en gitarist van de Utrechtse rockband Little Sweet Lilly, was een erg prettige binnenkomer. Met zijn sterke liedjes en stem wist hij meteen de aandacht te vangen. Hij liet zien solo ook prima zijn mannetje te kunnen staan. Wel bracht hij ook een akoestische versie van een nummer van zijn band ten gehore. Zowel de liedjes als zijn stemgeluid deden af en toe denken aan Racoon; zeker geen slechte associatie. Vervolgens was het de beurt aan Pien Feith, die afkomstig is uit Amersfoort en net haar eerste EP heeft gemaakt. Haar prachtige stem wordt wel vergeleken met die van Jeff Buckley, PJ Harvey en Billie Holiday. Zelf schijnt ze dat niet zo te horen, maar de vergelijkingen wel vleiend te vinden. Songs als ‘Sunset blvd.’ en ‘Big Hush Hush’ brengt ze met veel passie en afwisseling: de ene keer ingetogen, de andere keer luider en rauwer. Haar gitaar klinkt op een gegeven moment licht ontstemd, maar dat geeft haar muziek ook wel weer een ‘bluesy’ karakter. Het publiek luistert ademloos toe. De 24-jarige Utrechter Roy S. (Santiago), die in 2004 in de finale van de Grote Prijs van Nederland stond in de categorie singer-songwriters, liet weten dat zijn optreden van vanmiddag voorlopig even één van de laatste zou zijn. Hij gaat een pauze nemen om bij te komen van de vele optredens, nieuwe liedjes te schrijven, en andere af te maken. Het was dan ook bijzonder om te horen dat hij een nummer ten gehore bracht, waar hij nog een goed einde voor moet schrijven. Zoals altijd bracht hij zijn nummers intens en vol overgave, waarbij zijn emotionele zang meer op de voorgrond staat dan zijn gitaarspel. In ieder geval wist hij de aandacht vast te houden, hoewel zijn muziek niet erg makkelijk in het gehoor ligt. Afsluiter van dit Muziekmatinee was Jascha. Hij vroeg vaderlijk eerst nog even een applaus voor zijn voorgangers d’oemp, Pien en Roy. Zijn liedjes zijn ingetogen, maar hebben een ‘heavy’ inval, mede door zijn hard- en stonerrock verleden in de band Spoiler. Dit hoorde je bijvoorbeeld terug toen hij Pearl Jam coverde. Geheel verrast werd het publiek door zijn geweldige bewerking van de Freestylers-dancehit ‘Push Up’, waar hij zijn eigen draai aan gaf. Professioneel praatte hij alles luchtig aan elkaar en grapte aan het eind dat hij wel op tijd thuis wil zijn voor Studio Sport. Zijn ontspannen manier van optreden paste dan ook uitstekend bij dit zondagse Muziekmatinee. Muziekmatinee met: d’oemp, Pien Feith, Roy S. en Jascha Gezien: De Kelder Amersfoort, zondag 20 februari 2005.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht